Božské řízečky v jogurtové marinádě
Foto: autorka

Božské řízečky v jogurtové marinádě

24. 7. 2019

Nevím sice, jak vaří Bůh, zatím jsem od něj nic neochutnala, ale znám několik věhlasných, michellinských kuchařů a jejich kulinaření je pro mě boží. Není mi ani známo, zda Božské řízky připravuje Bůh, ale určitě ne věhlasní kuchaři, za to já a dost mých známých ano. Tak se k nám můžete připojit.

Ingredience:
• 4 prsní kuřecí řízky
• 3/4 velkého hustého bílého jogurtu
• 1 celé vejce
• 2-3 stroužky česneku
• sůl, pepř, další koření dle chuti /grilovací/ a trochu drceného nebo mletého chilli, mohlo by být i provensálské koření, ale to vynecháme grilovací koření a chilli
• strouhanka


Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vejce, česneku a pepře a já přidala grilovací koření a trochu drceného chilli. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáme řízky z marinády, osolíme a obalujeme jen ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřového – kotlety, které jsou na řízky jinak sušší
Ty byly po "jogurtové" lázni šťavnaté, výborné.

Pokud jsem lehce polechtala vaše chuťové buňky, tak se vrhněte do přípravy. Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zorka Horká
Hano, díky za reakci. Já olej skoro vůbec nepoužívám. Takže taky nevím, jak by se měl likvidovat správně. Smažím tak pětkrát za rok včetně vánoční ryby.
Hana Nováková
Zorko, možná se vám to zdá, že milujeme smažené, ale není tomu až zas tak. U nás tak 2-3x do měsíce. Ale tyto recepty jsem tak nějak pohledala ve svých záznamech. Jinak zbytek oleje nechám vychladnout. Mám nádobu, no misku od zmrzliny, do které ho naleju a zavřu. Miska vydrží na víc smažení. Pak ji uzavřu, dám do igelit.pytlíku a vyhodím do směsného odpadu. Na vsi není nic specifického na tento druh odpadu. Zásadně neliju do odpadu. JInak netřeba se omlouvat. Nevím, zda je to úplně správně, ale nic lepšího neznám.
Zorka Horká
Hano, moc se omlouvám, trošku odbočím. Vidím, že jste milovnicí smaženého a tak bych se ráda zeptala, co děláte s použitým olejem, jak ho likvidujete? Jistě to i stejně dobře chutná jako vypadá. Ještě jednou omluva :-)
Soňa Prachfeldová
Hanko, tak jsi to chutně popsala, že to zkusím, já stará klasika.
Hana Nováková
Věro, ráda bych vás pozvala, fakt jsou dobré, ale chce to uležet. Chemie nikdy nebyla moje silná stránka, ale určitě tam probíhají nějaké procesy, maso je potom fakt křehoučké, dobré.
Věra Ježková
Hano, hned bych si je dala. :-)
Zuzana Pivcová
Ano, ne nadarmo se říká, že se jí i očima. Pěkné prostírání chuť umocňuje. I když já jsem v případě hladu z těch, kteří na estetično moc nekoukají. Ale recept mě láká tak jako tak.
Hana Nováková
Ivo, mám ráda prostřený stůl, ale i ráda mám třeba v přírodě posedět jen tak s buřtem a chlebem v ruce. Příbory jsem dostala ke svatbě, takže to bude taky za chvíli 50 let. Dodávám, květiny jsou kvalitní, sice umělé, protože čerstvé mi nedělají dobře. Mysím, že to není tak nejhorší. Děkuji ta komentář...
ivana kosťunová
Z takhle nazdobeného stolu by mi chutnaly i brambory na loupačku. A ty příbory !!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.