Moje vzpomínky na léto trochu jinak
IIustrační foto: pixabay.com

Moje vzpomínky na léto trochu jinak

26. 7. 2019

Nevím, jak ostatní lidé, já miluji brambory tzv. na loupačku, už od dětství. Jen trochu jiné je to v tom, že pro mne začínají už s létem, s novými brambory, k tomu podmáslí. Nové brambory nejlépe z vlastní zahrádky, podmáslí, to, co přijde nejvíc chutné, už to není jako v našem dětství...

Další, co mi kdysi učarovalo, jsou fazolky nakyselo, doma se nedělaly, tatík měl žaludeční potíže z války a vojny, nemohl omáčky s mlékem a smetanou. Jednou, když jsem byla na praxi, vedoucí uvařila kotel omáčky fazolek, spíš 10l. hrnec. Od té doby je to má další letní láska, buď jen s brambory, či i s vejcem na tvrdo.

Další letní je salát z rajčat, vajec na tvrdo, cibule, majolky, dochutit podle chuti. A borůvkové, meruňkové knedle, buchty na různý způsob nemají chybu, natož plněné papriky, zeleninové saláty s obměnou přísad, různě zapečená zelenina, houby...

Tak při výletech do přírody myslete i na něco jiného, je to lepší, než se hodiny smažit bez hnutí u vody nebo na zahradě.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Fazolová máčka, skvělé jídlo.
Marie Ženatová
Díky za milou připomínku. Všechna tato jídla se u nás často objevovala už od mého útlého dětství a na smažení u vody nebylo ani pomyšlení a ani čas - protože jsme se smažili všichni na polích...
Zdenka Jírová
Fazolky nejím,ale smetanovou omáčku s koprem,vejci na tvrdo a nové brambory, to znám už od prázdnin od babičky a ráda si to uvařím i nyní. Je na to ten správný čas.
Věra Ježková
Brambory s podmáslím jsme měli včera k obědu. Fazolky nemusím, rajčata nejím, smažit se bych nevydržela ani deset minut.
Zdenka Soukupová
Fazolky na kyselo zrovna nemusím, ale na ostatní si taky vzpomínám a dodnes mám ráda. Hlavně proto, že jsou to vše rychlá, jednoduchá a vlastně i laciná jídla. Hezké připomenutí.
Zuzana Pivcová
K takovým jídlům opravdu nemám žádné námitky. :-D
Jana Šenbergerová
:-)) No vida, dnes máme fazolky, zítra podmáslí, bohužel z obchodu a šlehané, takže neobsahuje hrudky másla, které mi vždycky moc chutnaly. Včera jsme dojedli borůvkový koláč a dnes peču meruňkový. Pořád jsou to dobroty. Zřejmě jsme s autorkou naladěny na stejnou vlnu a určitě je nás tu takových mnohem víc. :-)
Dana Puchalská
Hezký článek. Děkuju.
Hana Nováková
Blanko, připomněla jste mi letní dobrůtky. I já taková jídla vařím a chutnají i mému manželovi. Když na procházku tak do lesa, u vody se nesmažím, na slunce nesmím, přijedu k rybníku, odhodím župan, hupky do vody, hodinku si plavu, jen tak se cachtám, potom se osuším, do županu a domů. Tak to mám já.... díky za článek a tak i trochu za nápad, co bych mohla uvařit v těchto vedrech.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.