Jako malované...
Z archívu autorky článku

Jako malované...

31. 7. 2019

Na "Íčku" máme články, fotografie, ale co obrazy...? 

Fotografie máme v mobilu, v počítači, můžeme mít z nich kalendář ap.

Ale stěny našich pokojů zdobí spíše obrazy. Tak je tomu i u mne.

Jeden jsem dokonce sama namalovala, líbil se i chůvičce Megí Vlastě. Dlouho ležel v deskách ve skříni, pak jsem ho dala zarámovat a teprve nyní mi visí na zdi. Je namalován suchým pastelem, jistě by byl zajímavější olejovými barvami na plátně, ale to nevím, zda bych zvládla. Je z královského města Most, které už bohužel není. A že by v tomto městě bylo inspirace pro fotografy i malíře hodně v mnoha tajemných uličkách s několika kostely. Jen mne mrzí, že jsem se za života táty více neptala na tento historický skvost. Jistě už v dětství v něm zažil mnohá dobrodružství...

Mám obraz po mamince (O. Janeček-Noční píseň), který má v sobě tajemství. V pravém horním rohu je "tvář", která je podobná mé mamince. Zvláštní, že jsem si toho všimla až v době, kdy už tu maminka nebyla... A tak se jí ani už nemohu optat, zda o tváři věděla (obraz s ptáčkem). Vím jen, že ho měla ráda. Jen nyní visí na jiném místě, než za života maminky. Bdí nad mými sny nad postelí, a to jsem teprve nyní zjistila, že má pro to příznačný název. 

Další obraz, který jsem před mnoha lety přivezla mamince z Františkových Lázní, je s poutníkem a se psy v lese (Renoir 1866). Teď i já po takové lesní pěšince chodívám s mou fenkou Maggie. Když jsem reprodukci tenkrát vybírala, netušila jsem, od jak významného malíře je...

Jeden z obrazů mi byl namalován na zakázku. Je na něm Matka Země, já s Meginkou (jako víla). Zvláštní je stuha, kterou mám v pase. Je to jakýsi odkaz "DNA" mé maminky, symbol lásky matky a dcery. (Gabriela Filippi).

Líbí se mi i, že mohu upravovat fotografie, které jsou pak jako malované. Jen promiňte, že jsem z některých upravených snímků neodstranila poznámku "Art Filter" (teď už to umím upravit i bez této poznámky).

Věřte, že ve fotografiích často s kamarádem Lukym nacházíme různá tajemství. Teď se dokonce stalo, že tato tajemství jsme odhalili až na upraveném snímku malovaném. Nebudu prozrazovat, o co jde. Jen, že to souvisí s přírodou. Vy vnímavější na to přijdete sami. 

Zajímavé jsou i malované karty tarot magie Druidů, či vykládací karty mystické šamanské orákulum. Věřte, že působí nejen vizuálně, ale i cíleně rozvíjí váš instinkt a vedou vaše cesty tím správným směrem v době, kdy jste na rozcestí a nejste si jisti, kudy se vydat...

Ale dost povídání, podívejte se na fotografie.

A ač pro mne je nejlepším malířem příroda, fotografie a obrazy také lecos odkrývají a pohladí duši.

Ať už máte v ruce mobil, fotoaparát, štětec, či pastely, mějte oči i srdce otevřené.

   Eva

 

 

Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Soni, změna je život. Proto jsem vyzkoušela něco jiného. Skutečné fotky zas budou, nebojte. U těch "malovaných" mne přesto některé oslovily více, než skutečné, jako např. Nejsem tu sama, Kytí za oknem...
Soňa Prachfeldová
Evo je to hravé, líbí se mi i Vaše vnímání citové, ale přece jen mám raději Vaše skutečné fotky.
Eva Krausová
Dani díky. Libore díky - jste mne potěšil i rozesmál. :-)
Libor Farský
Je to úžasné. jen zírám ...
Dana Puchalská
Moc zajímavé zpracování fotek.
Eva Krausová
Elen, o to šlo, trochu si pohrát. :-) Zdeni Z. - to nejsou obrázky na zeď, jde jen o úpravu fotografií, o hrátky. Na stěnu si dávám jen opravdové obrazy, byť většina jsou jen reprodukce. No, pokud se Vám nelíbí např. obrazy Renoira, je to jen na Vás, stejně jako je jen na mě, co mi na stěně dělá potěšení... :-)
Zdena Zelená
Nelibí. Nikdy bych si to na stenu nedala. Nic proti Vam. Muj nazor.
Elena Valeriánová
Jste hravá a to je fajn.
Eva Krausová
Jani, "Přitulím se" není Megí, to je Panda přece v maxi velikosti. Megí je nejlepší v originále, je to unikát. :-) Zuzko, "Nejsem tu sama..." má v sobě zmiňované tajemství. Jinak ale názvy ke snímkům moc ráda nedávám, měly by promlouvat i bez nich. Ale hromadné nahrávání mi nefunguje :-( a jsem nucena tak popisky psát.
Zuzana Pivcová
To se mi opravdu MOC líbí, oceňuji nápad a originalitu a samozřejmě inspiraci přírodou a mystikou. Kromě obrázků s kamarády mě oslovilo to Nejsem tu sama.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.