Prázdninový tip: Výlet na Lipno
Foto: autorka

Prázdninový tip: Výlet na Lipno

3. 8. 2019

Moře, to není žádný Tálinský rybník, to každý pochopí...

Na Lipno jezdíme již několik let. To už je hodně dávno, se stanem, nebo do karavanu, chaty od podniku, kde ty loňské sněhy jsou? Pořád je něco nového, zajímavého.

Tentokrát byl náš cíl Lipno nad Vltavou přístav. Tak tedy jsme se vydali z Písku přes Prachatice, Volary, Horní Planou, Černou v Pošumaví, Frymburk a Lipno přístav. Jeli jsme podél Lipna, vodní nádrž má rozlohu asi 48 km2..

Navštívili jsme Kovářov, Horní Planou naši milovanou. V rekonstrukci je hotel u přístavu a v kempu jsou vystavěny chaty. Na oběd jsme zajeli do Frymburku. Na náměstí je jedna restaurace vedle druhé. Naobědváte se tak za 200 Kč/osoba i s pitím a posilněni jsme jeli do přístavu. 

Tak tady je to české moře. Kolem dokola samé luxusní apartmány a na autech vidíte žluté značky NL. Přečetla jsem si jednu nabídku, v přízemí vhodné pro seniory a rodiny s dětmi. Cena na vyžádání, bez stravy. A vlastně, proč ne? Dýchá tady na vás cizina ze všech stran. Prohlédla jsem si půjčovnu lodí a stojí tady také fronta a s miminkem, opatřeným plovoucí vestou, jdou do lodi. Lidé jezdí na kolech, jdou promenádou po pobřeží, koupají a opalují se, děti mají různá cvičiště.

Tak tady bych chtěla také prožít alespoň 3 dny.

Dále pokračujeme ke Stezce korunami stromů. Tentokrát jsem se nechala zlákat lanovkou na Kramolín. Jízda trvá asi čtvrt hodiny. Jelikož na Stezce jsem byla předloni, něco fotím, dávám si zmrzlinu a čekám na ostatní. Zpáteční cestu z vrchu volím autobusem a tento výlet zakončuji kávou pressem.

Tak tedy na shledanou.

 

 

 

 

 

Prázdninový tip
Hodnocení:
(5.2 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Jitko, děkuji za přiipomenutí krásných chvil, strávených na Lipně naposledy v roce 2014. Tehdy se nám tam moc líbilo a psala jsem také článek - viz. https://www.i60.cz/clanek/detail/9062/moje-leto-2014-v-korunach-stromu-nad-prehradou-lipno Budu se těšit na Tvoje pokračování.
Jitka Mošovská
Těší mne odezva na Lipno z různých koutů naší ČR. Snad připravím ještě 2. díl.
Ilona Erika Kolář
Lipno je sice pěkné,ale je to "Václavák",hlava na hlavě.A těch cyklistů.Ostatne kolem Lipna jezdí školy a oddíly na cyklovylety.Nikde krome určitých úseků na Labské cyklostezce jsem neviděla takové pelotonu.
Zdenka Žichovská
Jitko, přístav Marina Lipno jsem na Tvých fotkách hned poznala. Byla jsem tam několikrát s mladými i mimo sezonu (mají tam koupený apartnán). Marie M. máš se na co těšit, je kam jít i když není právě počasí na koupání. https://www.zonerama.com/zdenkafoto/Album/1110712
Marie Měchurová
Tak to se máme na co těšit, příští léto tam máme naplánovanou dovolenou....ještě Lipno neznáme....
Eva Mužíková
Ahoj Jitko. Díky za článek, obnovila jsi mi vzpomínky na jedno léto, kdy jsem tam byla na dovolené.
Jitka Mošovská
Děkuji Vám za reakce na článek. Paní Jano S. tak to je náhoda, všimla jsem si ve FD, že fotíte Lipno. Horní Planá má velkou pláž a převoz do Německa.
Jana Sobolíková
Bydlím v Horní Plané, je to malé městečko, ale v létě je tady hodně turistů. Překrásná příroda, cyklostezky, koupání v Lipně, parník jezdí trasu Lipno, Frymburk, Horní Planá. Šumava je nejhezčí kraj.
Dana Puchalská
Jezdila jsem do Frymburk. Moc se mi tam líbilo, ale je to už hodně dávno.
Hana Nováková
Na Lipně jsem byla ještě jako školačka. Bylo tam krásně, nádherné koupání, chodii jsme na houby, tatínkův bratr chytal ryby a to byly pak hody. Tak vzpomínám, jaké tam byly bouřky, ve stanu zvláště, ale pak, když vysvitlo slunce, byla zpět ta krása. Díky za připomenutí

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.