Prázdninový tip: A jdeme do baru!
Foto: autorka "Kudy do baru? Tudy, tudy ..."

Prázdninový tip: A jdeme do baru!

4. 8. 2019

Nebojte se, prosím, že vám chci zkazit morálku a táhnu vás na flám do nějakého nočního baru s povětrnými ženštinami a nebo, nedej bože, s muži nevalných mravů.
Já vás chci vzít do baru, který najdete jedině v Jeseníkách nad obcí Horní Lipová.

Lesní bar
???
Lesní bar je  samoobslužný bar nacházející se v obci Lipová – lázně, v části Horní Lipová. Vydejte se po turistické cestě z Horní Lipové směrem k vrcholu Smrk (hraniční hora, 1125 m.n.m) a po cca 2km narazíte na náš Lesní bar!
(zdroj internet)

A jak se tam vlastně dostanete? Je to jednoduché. Můžete přijet vlakem jak od Olomouce, od Prahy, tak i od Ostravy. Vlakové nádraží je nad viaduktem, kterým musí všichni projít, pokud chtějí zažít Lesní bar. Před tímto viaduktem je parkoviště pro osobní auta, k viaduktu se lehce dostanete i z nedaleké autobusové zastávky. Od viaduktu musí všichni bez rozdílu pohlaví či náboženské příslušnosti použít vlastní nohy. A nejen to, k Lesnímu baru se mohou vydat i cyklisté. Jen musí dávat pozor na děti a jiné miláčky, aby se jim nepřipletli do cesty.
Nemyslete si však, že zážitky a požitky v Lesním baru budou jen tak lehce dobyté a nebudou ani za hubičku, to vám povídám. Cesta od viaduktu vede nejdříve jen mírně do kopečka, ale jsme v horách a v kopcích, čiže musíme vzhůru. A tak vám brzy po zádech začne stékat čůrek potu a ti méně zdatní musí častěji odpočívat. Ještě štěstí, že kolem cesty je dost laviček, hříbečků a hřibů, na nichž znavený turista posezením může nabrat trochu sil. A kdo se nebojí, může si své oudy smočit v horském potůčku, který lemuje naši cestu. Klokotá a bublá a laškuje, hlavně však nabízí osvěžení.
Ale vydržte, cesta není dlouhá, i když do kopce, a najednou se před vámi otevře prostranství, na kterém stojí opravdu bar. Nebudete tam sami, lidí jak mravenečků a všichni se tváří nadmíru spokojeně. Dali to a došli až sem. A věřte nevěřte, pod dřevěným korýtkem s tekoucí horskou vodou na vás čeká vychlazené pivečko, limonáda – no prostě vše, co v baru má být.
V mrazících taškách pro hladové poutníky jsou připraveny špekáčky a klobásky, které si však musíte vlastnoručně opéct nad ohýnkem. Můžete si tady dát i kafíčko, zakoupit nějaké laskominy. A když budete mít štěstí, zbydou na vás také vyhlášené kremrole z Branné. Já však v krabici našla pouze papír.

A přece zde něco chybí. Číšník s motýlkem nebo krásná servírka a vrchní, co už dávno prchnul. Obsluhujete se sami, spočítáte si útratu a peníze dáte do pokladničky. Jestli dáte dýško, to už je jen a jen na vás.

Střípky poznání:
cestou pozorujte okolní přírodu, je nádherná, plná bzučících včel a poletujících motýlů
potkali jsme cestou malého caparta, který zpíval jak na lesy a my funěli.
(hošík však seděl dědovi za krkem.)
i cesta zpět, s kopce, je dosti namáhavá, ale útěchu vám přinese poznání, že ty, co potkáváte v protisměru to mají horší.
máme tady také Horní bar. Je vzhůru do kopce asi 800 m od Lesního baru, ale přiznám se, že k tomuto baru jsem nedošla a své tělo více netýrala.

Obec Lipová lázně má turistům určitě co nabídnout. Od jara do podzimu turistiku v krásné přírodě a v zimě zimní sporty. Přijeďte pobýt.

 

Ve fotogalerii najdete i nějaké tipy na ubytování.

Hádanka: Ví někdo, co je magacína? Turistická ubytovna v Horní Lipové.

Prázdninový tip
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindra Hubačová
Perfektní nápad a fotografie jako pokaždé, prostě krásné. V Jizerkách jsem se s lesním barem ještě nesetkala, jinak bych vás jistě také pozvala.
Jan Zelenka
Moc pěkné pozvání pro seniorské zdravé nohy. Nic už pro mne. Já bych se nechal spíš pozvat do toho baru nočního, bez zmíněných ženštin, ale s někým velmi blízkým. Takovýto popisovaný bar jsem ještě nezažil a že jsem toho po světě proběhal docela dost. Pěkná pozvánka.
Lenka Hudečková
Elenko, díky Vám a Vašemu doporučení jsme tam byli a moc jsme si Lesní bar užili :-). Cestou jsme objímali stromy a čerpali velkou energii. Byl to krásný a jedinečný zážitek :-) ♥♥♥
Jaroslava Handlová
Sympatický bar. Jak je patrno, tak se chodí zvesela i k němu, nejen z něj - jako obvykle jinde. Díky za pěkné fotky i zajímavé pozvání.
Drahomíra Stínilová
Už jsem o tom někde četla. Unikátní nápad a moc pěkné fotky.
Jitka Mošovská
Jako v pohádce.
Lidmila Nejedlá
Jestlipak jsou lidé poctiví a řádně platí??? Hezké fotografie.
Elena Valeriánová
Tak to Aničko opravdu nedoporučuji.
Anna Čípová
Zajímavá pozvánka, ale bohužel nic pro mě. Cestu do kopců zvládám, ale dolů to moc nedávám. Fotografie parádní.
Eva Mužíková
Našla jsem to, není to bar, ale kiosek v Jizerkách. Jmenuje se Promenáda a ceny si tam určují zákazníci sami...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.