Pražské obrázky
Foto: autorka

Pražské obrázky

15. 8. 2019

Čas od času vyslyší venkovanka volání přátel z i60, obvykle ve čtvrtek sedne do železného rachotícího oře a vyrazí směr matička Praha. Zatímco pravé Pražanky přijdou do kavárny hezky v klidu, z domova a na čas, venkovanka doráží udýchaná, se zpožděním a s tvářemi zrůžovělými vzrušením. Nemůže za to zpoždění dopravního prostředku, venkovanka totiž vyráží s několikahodinovým předstihem. Pozdní příchod způsobuje nutkání projít se po chodnících, které Pražané většinou dobrovolně nebrázdí. Tak tomu bylo i ve čtvrtek 8. srpna. V pěkném dni jsem si naplánovala vycházku turisticky exponovanými místy. Jak jsem si řekla, tak jsem udělala. 

Pražské toulání jsem začala u Bílkovy vily. Od ní jsem se vydala kolem Písecké brány k letohrádku královny Anny - Belvederu. Popojela jsem dvě stanice tramvají a vydala se ulicí U Brusnice přes půvabný Nový Svět k Loretě. Zamířila jsem na Hradčanské náměstí a po schodech dolů přes Malostranské náměstí až k Vltavě. Propletla jsem se davem na Karlově mostě a po nábřeží a Národní třídě se blížila k cíli.  Časově vše vyšlo, jak mělo, a já jsem se s pouhým pětiminutovým zpožděním na terase kavárny Adria vítala s kamarádkami z i60.

Cestou jsem si užívala atmosféru vrcholící turistické sezóny a snažila se ji zachytit objektivem mého fotoaparátu. Samozřejmě jsem neodolala a neodešla bez Hradčan, střech a zlaté kapličky na kartě, ale současně a vlastně přednostně jsem se snažila zachytit lidské hemžení. Jak se mi to podařilo, posuďte sami.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Praha je zlatá loď...
Lidmila Nejedlá
Álo, nemám vůbec čas, ale na tvé fotografie si ho vždy udělám.
Jan Zelenka
oprava - se ženou
Jan Zelenka
Alenko, jako bych tam byl. Kolikrát jsem těmito místy procházel! V Praze jsem žil 45 let. A se řenou jsme tyto procházky milovali. jen jsme neměli rádi velké davy turistů. nejlepší byly procházky večerní. Fotogalerie je moc pěkná a jako obvykle u vás, vysoce kvalitní fotky.
Dagmar Bartušková
Álo, Nový Svět jsme také nedávno prošli a zamířili do nádherné barokní zahrady Černínského paláce, která je veřejnosti otevřená pouze o víkendech. Fotky super.
Anna Potůčková
Tolik nádherných fotografií naší matičky Prahy! Alespon trochu virtuální procházky po Praze-Ali díky!
Soňa Prachfeldová
Potěšila jsem své oči.
Jaroslava Handlová
Krásné záběry - myslím, že to se právě nejlépe povede, když se člověk toulá sám. Všechna ta místa mám ráda a připomínka Nového světa mě nadchla. Zachytit lidské hemžení, to se Ti povedlo taky. Ode mne palec nahoru!
Anna Čípová
Ali, lidské hemžení jsi zachytila famózně. Ráda jsem se s tebou prošla. Dík.
Alena Vávrová
Co dodat? Máš po všech stránkách můj obdiv!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.