Letošní Blatná
Foto autorka

Letošní Blatná

17. 8. 2019

Tak jako každý rok i letos jsme se vypravili na týden do naší oblíbené Blatné v Jižních Čechách. Byla s námi i dcera, která si to nechtěla nechat ujít, takže jsme vezli s sebou i hlodavce.

V sobotu 3.8.2019 jsme dopoledne nasedli do naší po střechu naložené škodověnky a vydali se směr Plzeň. Věděli jsme, že jsou cestou nějaké uzávěry a objížďky, ale realita předčila všechna očekávání, byla opravdu úděsná.

Do Žatce to byla paráda. Chvíli jsme se tam kvůli pejskům zastavili, ale vzhledem k blížící se bouřce jsme urychleně nasedli a vydali se dál. Za chvíli po odjezdu začalo pršet, a pršelo celou dlouhou cestu. Uzávěry a objezdy byly tak příšerně značené, že jsme, jak jinak, opět kufrovali, ale světe div se, sice o hodinu déle, ale zdraví a unavení jsme dorazili do našeho domečku v Blatné. Počasí tentokrát bylo celkem nestálé, chvíli slunce, pak se zatáhlo, sprchlo, zase slunce a celý týden se to takto střídalo. Nicméně jsme zvládli několik delších procházek, výlet do Vimperku, o kterém napíšu zvlášť, a na závěr samozřejmě blatenský zámecký park, do kterého byl zpoplatněn vstup, což nás docela překvapilo, ale o to příjemnější byla procházka, protože tam bylo opravdu málo lidí.

Jednu sobotu jsme si déšť vezli s sebou, druhou sobotu jsme si ho zase odváželi. Lilo jak z konve téměř až do Ústí. A aby to nebylo tak jednoduché, opět jsme si najeli o několik kilometrů navíc. Jedno se našim silničářům fakt upřít nedá. Objížďky a uzávěry značí tak dokonale, že než někam dojedete, prohlédnete si k tomu ještě místa, o kterých jste ani netušili, že existují. Fotky jsou tak trochu od všeho něco, mraky, zeleň a zámek. Jedna malá zajímavost, pávi v parku mají ustřižené ocasy, protože jim je návštěvníci kradli. Jen tomu bílému ho nechali. Tohle mi fakt hlava nebere. 

Uteklo to jako voda, srpen je v půlce, tak všem přeji krásný zbytek prázdnin.

cestování Česko
Hodnocení:
(5.2 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
NADI, tak to je fotogalerie , která opravdu nemá chybu. Od všeho něco, tak jak to má být. Musí tam být krásný odpočinek. Diky.
Jitka Hašková
Hezký článek i fotky.
Alena Vávrová
Moc ráda jsem si opět s tvými fotkami připomněla zámek s oborou. Krajina kolem je také moc krásná, tou jsem tehdy jen profrčela. Nedivím se, že vás Blatná tolik drží.
Anna Potůčková
Moc hezký článek, krásné fotky a určitě bych si takový týden v Jižních Čechách nechala líbit!
Marie Seitlová
Blatná je krásná, také se mi tam líbilo. Tvé některé fotky mi ji připomněly. Ten park mě také překvapil.
Alena Tollarová
Přemýšlím, jestli jsem někdy byla v Blatné, ale asi ne. Určitě by se mi tam taky líbilo. Jak je to s těmi pavími péry? To jim je snad lidi škubou? Vůbec to nechápu, byla bych šťastná, kdybych našla nějaké, o které páv přišel tak nějak sám.
Marie Novotná
Je tam krásně. Díky za článek s prima fotečkama.
Dana Puchalská
Moc hezký pobyt v krásném kraji. Děkuju.
Elena Valeriánová
Ty se máš, do takové chaloupky bych taky jezdila ráda. Pěkná fotoreportáž.
Zuzana Pivcová
Ráda putuji a cestuji s vámi, tak jen jezdi, foť a zveřejňuj. Pozdrav pejskům.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.