Dřevěné dekorace pro pány kutily
Ilustrační foto: pinterest.com

Dřevěné dekorace pro pány kutily

18. 8. 2019

Zbytky, které vznikly při štípání dřeva. Nebo kus dřeva zajímavého tvaru nalezený při procházce. To vše může být základem zajímavých dekorací. Chce to jen fantazii a šikovné ruce. Ty velmi často mají starší muži, kteří byli zvyklí celý život kutit, manuálně pracovat.

Někdy se jim zdá, že o jejich umění či schopnosti už není zájem. Možná by se ale divili, jak by je partnerka či vnoučata pochválila, kdyby jim předvedli, co vše umějí ze dřeva udělat. Protože nyní, v době, kdy je zvykem, si cokoli koupit, jsou ručně dělané dekorace či hračky znovu čím dál více žádané.

A kdo jiný by měl umět pracovat se dřevem než dědeček? Kdo jiný, by měl vnoučatům ukázat, jak se dřevo zpracovává a co všechno se dá z věcí nalezených při procházce v lese vyrobit? Kdo jiný by měl děti přivést k zájmu a lásce k přírodě, než právě děda? A proč třeba nepřekvapit partnerku tím, že na ni tajně v zahradě nastražíme překvapení? Nějakou dřevěnou příšerku, která tam včera nebyla a teď sedí na lavičce nebo na pařezu?

Hlavní je si uvědomit, že v dnešní době internetové a plastové není kutilství nic zastaralého, nemoderního a nechtěného. Je tomu přesně naopak. Hlavní je se nepodceňovat a nebát se, že nějaký ten přírodní výtvor nikdo neocení.

Tady je malá inspirace, co všechno dokáží šikovní lidé ze dřeva vyrobit, aniž by to vyžadovalo nějakou mimořádnou zručnost.

hobby
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Doležel
miluju dřevěné dekorace, které se hodí nejenom na chatu nebo na chalupu, ale i do moderního bydlení..zvláště, pokud jsou to originály, které jinde nenajdete..narazil jsem třeba na stylové dřevěné, ručně vyřezávané kačeny, ale také další krásné kousky, které jsou za babku a rozhodně mají svoje kouzlo: https://www.momdeco.cz/dekorace-ze-dreva
Libor Farský
Nádherné, jsem přímo nadšený !
Dana Puchalská
Moc hezké dekorace.
Lenka Kočandrlová
Hned bych si vzala tu houbu, líbí se mi už dávno,viděla jsem to na zahrádkách.
Danka Rotyková
Moc hezké. Za všechno pěkné kolem nás, co vytvořili nezištní kutilové, bychom jim měli děkovat.
Věra Ježková
Moc hezké. Líbí se mi dřevěné hračky. Jednou mi na trhu v Berouně pán vyřezal ježečka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.