Blog novomanželky: Tajná svatba 11.
Foto: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 11.

23. 9. 2019

Svatební kytice. Nesnáším mrtvé kytky. Na každé narozeniny, svátek či jiné příležitosti, kde se většinou obdarovává kytkou, prosím případné dárce, aby mi nedávali řezané květiny. Pamatujete si na můj klobouček? K jeho dozdobení jsem u rákosníků koupila umělou kytičku bílých růžiček.

Vrátila jsem se k nim ještě jednou a koupila hned pět kytiček, které jsem k sobě svázala drátkem. Vznikla tak malá kulatá kytička růžiček. Laik žasne, odborník kroutí hlavou, ale ať laici a odborníci na mou práci  nekoukají. Je to moje kytka a líbí se mi a svůj účel splní, budu ji potřebovat asi 15 minut. A vydrží i do dalšího týdne na recesní svatbu.

Jen ještě dořešit nějaké zabalení. Stuhu, tyl nebo krajku? Nic takového! Mám přece šikovnou nastávající švagrovou a ta má moc ráda ruční práce. Tak jí vysvětluji, co bych si přála, aby uháčkovala. Podávám jí kytičku a ukazuju, jak má přibližně vypadat takový futrál dokola a ještě si vymyslím zakončení špičkami a na papír maluju svůj výmysl. Stavrulka pokyvuje hlavou a slibuje, že se pokusí.

Za tři dny je uháčkováno, vypráno i naškrobeno. Hotový výrobek předčí mé očekávání, holka si s tím opravdu poradila na jedničku s hvězdičkou. A opět mám jistotu, že mám originál, jaký ještě jiná nevěsta neměla. A ve stejném stylu mi švagrůvka uháčkuje ještě malý kousek pro Dimka. Ten taky dozdobím růžičkou a jdu to vyzkoušet k Dimimu saku. Zastrčím výtvor do kapsičky. Dimi nevěřícně kroutí hlavou. Vždyť budu vypadat jak ženich z osmnáctého století!

 

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
krásná krajka, jinak já bych dala přednost živé kytce, ale je to Tvůj den a Tvoje volba:-)
Zuzana Pivcová
Mas peknou kytku a navic jsi diky tomu nechala zive dal zit.
Jan Zelenka
Helenko, pěkný popis. Těším se na svatební noc. Ale ani tyto trochu vzrušené a pěkné přípravy mne už k tomu samému nedonutí. Radši si o tom jen přečtu. Místo gratulace myšlenka jednoho neznámého autora : Život je krátký. Tak běž a žij! Ať se ti žije co nejlépe.
Alena Vávrová
No to s tou rozlúčkou by už asi bylo po utajení. Helenka má svobody dost a těší se zkrátka pod čepec ;-))!
Dana Puchalská
Teď mně došlo toto..... Budeš mít taky rozlučku se svobodou?
Jana Šenbergerová
Heli, hezky si krátíš čas čekání na ten pro tebe krásný okamžik. Nezapomeň si vychutnávat i zbývající svobodu ...
Libor Farský
Helčo, Ty nás napínáš !
Dana Puchalská
Ano, ano, ano!!!! Co budete na hostině jíst, jsi nám ještě nenapsala? Tak už to konečně prozrad'.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko už skoro víme všechno o šatech, kytici atd. ale co to nejhlavnější - svatební hostina. To bych rozhodně nepodcenila, protože jak říká otec mé snachy na svatbu se lidé chodí především najíst. A on ví o čem mluví, protože jsme měli 7.září svatbu vnučky a menu byly spíše ozdobené talíře a tak když to děda viděl nevěřil a pořád čekal pořádnou svíčkovou nebo knedlo-vepřo-zelo.Ale dostal jen symbolický plátek gril.kuřete polité pomerančovým sosíkem. A půlku malého brambůrku.
Anna Potůčková
Heli ty jsi ale hodně kreativní! Už se těším na Vaše fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.