Nový fenomén...chlupy
Foto: autorka

Nový fenomén...chlupy

4. 9. 2019

Bydlím na sídlišti, které je těsně u lesa. Před pár roky vybudovali k několika lesním cestám pěšiny a místy lavičky a stoly z klád k posezení. O jednom nešvaru jsem tu už kdysi psala, ale nedá mi to, abych se nezmínila o dalším.
Nejenže tudy projdou denně stovky volně pobíhajících psů a leccos  po nich všude zůstává. Přibyl další fenomén...chlupy! A to téměř u každého sezení, poházené všude kolem laviček, jak je pečliví páníčkové vyčešou a ledabyle okolo pohodí. Když už si s sebou nezapomenou vzít kartáč na vyčesávání, tak ten pytlík by už měl být samozřejmostí. U hlavních cest do "lesoparku" byly zabudovány speciální koše na exkrementy. Majitelé psů přeci nebudou po svých mazlíčcích v lese sbírat! U větších sezení jsou i odpadkové koše. To je opravdu takový problém po svém psu poklidit? Ono se to netýká jenom lesa, ale veškerých chodníků a zatravněných ploch, kde by mohly pobíhat i děti.  Pro ty jsou vyhrazena jen malá oplocená hřiště s tabulkou...Psům vstup zakázán. Ale ani to některé neodradí!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Paní Věro, sdílím s Vámi rozhořčení nad bezohledností některých majitelů psů. Sama mám psa z útulku a každý den zuřím, když jdu uklidit po svém psíku a musím si večer svítit baterkou, abych šlapala do nepokálených míst. Domluva s některými sousedy v sídlišti na téma úklidu exkrementů jejich psů je na infarkt. Někdy si myslím, že bych se domluvila spíše s jejich psem, aby se nehnul z místa dokud páníček nepořádek neuklidí. Městské instituce by měla být důslednější v postihu neukázněných chovatelů psů.
Mell Nova
Já toto už taky viděla, už i před lety, v parku.
Marie Doušová
Zajímavé,ještě jsem nikdy neviděla chlupy venku ,zato neuklizené exkrementy ano. Platíme městu dost peněz /1000kč/ za psa ročně a pak ještě v panelovém bytě dalších /350kč/měsíčně a tak si někteří lidé myslí, že uklízet po psech by mělo město. Více psích záchodků,více popelnic na exkrementy apod.Opravdu nejvíce záleží na jedinci co vlastní psa. Já mám vždy sáček sebou .Mám pocit , že psů už je nějak moc hodně a lidi se o ně špatně ,nebo vůbec neumějí starat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...