Pleť po šedesátce v dobré kondici? Osvojte si pár triků
Ilustrační foto: ingimage.com

Pleť po šedesátce v dobré kondici? Osvojte si pár triků

11. 9. 2019

Vnitřní krása vyzařuje navenek a na věku nezáleží. Naštěstí. Na druhou stranu nelze přehlédnout, jak se pleť s přibývajícími lety mění, bohužel k lepšímu to nebývá.

Změny začínají pomaličku už kolem třicátého roku, po padesátce pleť ztrácí svou pevnou strukturu, tvoří se viditelnější vrásky, dochází k poklesu kontur obličeje. A to dělá radost málokteré ženě. Každá se k to mu postaví jinak, některá se razantně vrhne do kolotoče často nákladných kosmetických a plastických zákroků, jiná to moc neřeší.

„I tady je nejlepší zlatá střední cesta. A hlavně nezapomínat, že v péči o pleť je důležitá pravidelnost. A vyzkoušet si, která kosmetika člověku opravdu vyhovuje. Nabídka přípravků je široká a cenové rozpětí tak velké, že si vybrat může opravdu každý podle svých možností. A nemusí platit, že to nejdražší je nejlepší,“ vysvětluje Lenka Kubincová, dermatokosmetička z pražského Dermacentra. Na co bychom tedy podle ní měly pamatovat, když si chceme udržet zdravou a svěží pokožku do pokročilého věku?

Tekutiny v hlavní roli. Nic překvapivého, ale v tomto věku důležitější než kdykoliv předtím. Při dehydrataci pleť rychleji vysychá a vrásky jsou výraznější.

Pozor na časté umývání. Zatímco dříve jste se mohli spolehnout na přirozenou tvorbu mazu a tím i dostatečnou ochranu vaší pokožky, teď už to není tak jednoduché. Ideální je ráno pouze jemně opláchnout a až večer pořádně smýt všechny nečistoty. Tak pleť nebude vysychat a bude vypadat zdravě.

Čas na přírodní kosmetiku. Kosmetické přípravky, nečistoty, sluníčko, kožní problémy. To všechno zanechalo za předchozí léta na vaší pokožce stopy a teď už si konečně potřebuje trochu oddychnout. Snažte se ji proto nezatěžovat chemikáliemi. Upřednostňujte biokosmetiku, dostane vaši pleť do rovnováhy a do pokožky pustí víc vitamínů.

Stařecké skvrny mít nemusíte. Na stárnoucí pleti se ale vyskytují velice často. Nejlepší je alespoň jednou za dva měsíce absolvovat chemický peeling, který působí jako účinná prevence a pokud už nějaké skvrny máte, zesvětlí je. U problematičtějších skvrn je vhodná konzultace s dermatologem, který posoudí, zda nepředstavují zdravotní riziko a navrhne způsob odstranění.

U krémů vsaďte na ty hydratační. Hydratační krém vrásky trochu vyplní, a navíc mírně napne pokožku.

Make-up nahrazujte CC krémy. Make-up ve vyšším věku už není tak vhodný - ucpává póry a svojí hutnější konzistencí zvýrazňuje vrásky. Dopřejte si trochu jemnější alternativu: CC krémy vyživují a pečují, zakrývají nedostatky i rozjasňují pleť, takže aplikováním jedné vrstvy vyřešíte hned několik denních rituálů. Opět to chce vyzkoušet, některý víc kryje, jiný víc rozjasňuje.

Dopřejte si alespoň jednou za čas profesionální ošetření. Udělá dobře vaší pleti i duši. Dobrá dermatokosmetička kromě profesionální péče přidá i rady pro každodenní ošetření pleti ušité na míru právě pro vás.

Smiřte se se stárnutím. Nebojujte s větrnými mlýny (a zákony přírody). Pokud se rozhodnete k nějaké plastické operaci, dejte přednost jen velmi jemným úpravám. Když jsou tyto zásahy příliš vidět, ještě více své stárnutí akcentujete.

 

Renata Pavlíčková pro i60

 

 

 

 

péče o pleť
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
nina hor
Dobrý den. Doporučuji kosmetiku Larens - konkrétně řadu Intensive. Je to značka ze Švýcarska s patentovaným složením. Já objednávám tu https://www.tvaratelo.cz/ kde mají i vzorečky.
Eva Peckova
Celý život jsem se o pleť starala/dle pokynů mojí maminky/na stáří už je to pozdě...ale vrásky mimické vznikají ..samozřejmě...ale vadí mi že po 70 letech pleť a svaly obličeje spadly dolů a žádné masáže nepomohu...koukám na sebe...zapadlé oči povislá tvář ...jen těch vrásek sice je málo ale mě vadí ochablost tváří...nenadělám už s tím nic...vždy jsem doufala že když se budu starat celý život že pleť vydrží...nevydrží /to stáří/ jo, jo.
Marie Doušová
Mám problematickou a velmi citlivou pleť . Je to problém a ani kožní lékařka si někdy neví rady . Kosmetička jen pleť zhorší. Musím používat krém , který mi pokožku nedráždí a udržuje ji v klidu.Stárnutí je pro mě pouze pokračování života a dobře vypadat snad chce každá žena ,ať je stará nebo mladá.
Hana Rypáčková
Svět stárne a my stárneme s ním. :-)
ivana kosťunová
Paní Halátová, jde to. Ale to musíte pleť ošetřovat od mládí, ne až když se projeví vrásky, to už je pozdě na záchranu.
Dana Puchalská
To snad ne, paní Halátová. Dvakrát jsem se musela štípnout, jestli se mi to nezdá. To jste už doopravdy a tou gilotinou "přepískla" .
Věra Halátová
Ať krém CC nebo krém BB, kůžička už nebude jako v šestnácti nebo dvaceti. Kvalita kůže je dána od Přírody nebo Pána Boha - jak kdo chce. Že nějaký pleťový krém dokáže starou kůži udělat půvabnou a mladou, tomu snad dnes už nikdo nevěří. Těm, co tomu věří, doporučím ten nejlepší kosmetický prostředek - gillotinu!
Eva Stoklasová
Všude se píše o CC krému, ale já jsem ho ještě nikde v žádné drogerii neviděla, jen BB. V sobotu mi bude 70, ale zajímám se o vše nové a také o to jak vypadám. Ale přesto, veselá mysl je také důležitá .....
Věra Ježková
Vzhledem k tomu, že jsem několik let po čtyřicítce měla takové problémy s pletí, že jsem denně sbírala odvahu vyjít mezi lidi, připadají mi nějaké starosti s vráskami apod. úsměvné. Stárnutí je přirozené. O pleť je zajisté třeba pečovat, ale všeho s mírou.
Zuzana Pivcová
Myslím, že je rozumné vzít i vnější stárnutí jako fakt, nešílet z něj a jako bonus si přilepšit něčím, co trochu pomůže.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.