Ilustrační foto: ingimage.com
Políčeno na seniory? BESIP represe vůči starším řidičům nechystá, tvrdí jeho šéf
19. 9. 2019Vlnu nevole vyvolalo u seniorů nedávné vyjádření zástupce BESIPu o nutných bezpečnostních opatřeních kvůli rostoucímu počtu dopravních nehod způsobených řidiči ve vysokém věku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Václav Bok
21.11.2019 14:34
No jo, jsem nebezpečnej. Nehod jsem měl spoustu. Když jsem měl mopeda a pak Pionýra. No a pak jsem mel do dnes 15 aut a jezdím letos už 55 let. A mezitím 15 let na motrokách. Silných, chopperech. A nehodu jsem měl jednu, nezaviněnou v roce 1992. A jezdil jsem dost. Odhadem, hodně přes jeden a půl milionu km..
A co chci říci? Samozřejmě, jezdím jinak a snažím se jezdit i podle předpisů. Pokuty si pamatiji 4, naposledy něěkde v severních Čechách asi pře 6 lety, kdy jsem překročil rychlost u cedule o 3 km/hod. Holt je třeba pořádně opařit dědka, že. No a poslední vyšetření bylo takové, že jsem absolvoval oči, neurologa, cukrovkáře a všeobecnou doktorku. Bez závad. Mám štěstí. Samozřejmě, netuším co budu dělat, až to nesplním. Nevím. Veřejná doprava se zhoršuje, kolo už asi brzo nezvládnu a peníze na Rohlíka bude asi problém...
Ach jo. Ovšem, zcela chápu požadavky na zdravotní stav. Ale, víte, to potvrzení o způobilosti jízdy by měl mít asi každý řidič. Každý věk má svá rizika a nemoce jsou v každém věku. A dnešní zlzvyky, jako jízda v opilosti, pod vlivem či obrovská agresivita. Pdle toho pána je ovšem zločinem jízda podle předpisů. Ach ano, vydím to na silnici pořád.
Soňa Prachfeldová
21.9.2019 07:50
Na každém sprochu je pravdy trochu. Tady se prestrelilo, ovšem také říkám, že lékař by měl pečlivě zvážit, pokud je řidič dost nemocný v jakém rozsahu vystavit potvrzení.
Marie Doušová
20.9.2019 11:12
Nejdůležitější je lékařská prohlídka a né jen vybrat peníze a šoupnout razítko. Je to chyba některých lékařů ,kteří řádně nevyšetří.
Dana Puchalská
19.9.2019 14:38
3 X Ano. Taky jsem ten článek četla a vrtalo mi to v hlavě. Snad si to už tzv. sedne a bude klid.
Libuše Křapová
19.9.2019 12:13
Souhlasím s tím, že by se měly spřísnit prohlídky o způsobilosti řízení. Každý z nás fyzicky i psychicky stárne jiným tempem, a i já mám v okolí člověka, nad kterým kroutím hlavou, že ještě řídí.J edna věc mi ale vrtá v hlavě - pan Neřold se vyjadřuje, že "informace byly vytrženy z kontextu". Ty informace obíhaly média a ovlivňovaly národ několik týdnů. Proč se tedy k nim nevyjádřil ihned a neuvedl je do správného stavu? Proč nechal v médiích probíhat hon na seniory? Proč reagoval až na možnou ústavní stížnost? Ať nám on ani jeho spolupracovníci netvrdí, že o tom nevěděli.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.9.2019 10:18
Souhlasím s tím, že je při řízení vozidla nutné mít od určitého věku lékařské potvrzení o způsobilosti. Další omezení jsou zbytečná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA