Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby
FOTO: Miroslav Čučka

Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby

30. 9. 2019

Psal se rok 1957, v tehdejším Československu probíhala dokončovací fáze kolektivizace zemědělství. Pojďte si u jedinečných černobílých fotografií jesenického fotografa Miroslava Čučky zavzpomínat, jak to tenkrát bylo.

S laskavým svolením autora zveřejňuji několik fotografií z připravované výstavy SVĚDECTVÍ DOBY, která bude probíhat v listopadu 2019 v jesenickém kině Pohoda.

Pan Miroslav Čučka byl dlouholetým členem Jesenického fotoklubu. Svou vůlí k životu, jasným úsudkem a nekončícím zájmem o fotografování nám všem dokazuje, že věk je opravdu jenom číslo. V dubnu letošního roku oslavil 88. narozeniny.

 

fotografování historie
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Krásné černobílé fotografie. Žně, sekání obilí, stavění panáků, mlácení atd. to vše dobře pamatuji z prázdninových pobytů s rodiči u strýce a tety na Moravě. Jako by to p.Čučka fotil v místě, kde jsem tuto část svého žití prožíval. Škoda , že město Jeseník je tak z ruky.
Jindra Hubačová
Elenko, děkuji , že jsem mohla nahlédnout do galerie krásných černobílých fotografií pana fotografa M. Čučky.
Šárka Nováková
Paní Eleno, fotografie jsou krásné, černobílé provedení podtrhuje danou dobu, mně připomínají prázdniny, které jsem prožívala u prarodičů na Opavsku. Panu M. Čučkovi přeji dobré světlo a ještě hodně krásných fotografií.
Alena Várošová
A taková to byla doba.Také se pamatuji jak se v zemědělství pracovalo.Dokonce jsem cepem mlátia obilí.Vše je svědecky dokumentováno na krásných fotografiích,která mi tuto i když těžkou prací připomnělo. Já také pozdravuji p.Čučku i moje 94letámaminka,která si na vše pamatuje,jak sloužila v dědině u sedláka.Díky Elen za zprostředkování.
Elena Valeriánová
Dano, děkuji, s radostí vyřídím.
Dana Puchalská
Eleno, to mám doopravdy radost. Tak pana Čučku moc a moc pozdravuj i od jedné Pražandy. Ano? A ať se mu i nadále daří ve všem co dělá. :-) :-) :-)
Elena Valeriánová
Pan Čučka mým prostřednictvím vám všem děkuje za pěkná slova. Protože nemá počítač, tak mu článek i s komentáři vytiskla jeho snacha a když si to vše četl, byl dojatý až k slzám.
Jitka Caklová
Moje maminka dřela celý život a nebýt "Pražského jara 1967", kdy ji soudruzi milostivě dovolili při hospodaření dřít ještě ve fabrice, neměla by ani ty tři stovky. Za toto svědectví doby ji miluji do dnes ♥
Soňa Prachfeldová
Krásné, zase příklad, že člověk ušlechtilý se zájmy a aktivitou je převážně schopný se dožít vyššího věku. Ty fotky mi živě připomínají moje dětství a těžkou práci babičky, která pracovala u staku a nadřela se, jen ty lány řípy a odešla do penze s 300 Kč. Milovala jsem ji moc.
Jitka Caklová
Mě by spíš zajímalo, kdyby na polích nebyly solární panely, haly na výrobu a skladování čeho všeho, pole nebyla zničena všudypřítomnou chemií a utlučena těžkou mechanizací, KDO BY NA NICH V DNEŠNÍ DOBĚ PRACOVAL???

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.