Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby
FOTO: Miroslav Čučka

Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby

30. 9. 2019

Psal se rok 1957, v tehdejším Československu probíhala dokončovací fáze kolektivizace zemědělství. Pojďte si u jedinečných černobílých fotografií jesenického fotografa Miroslava Čučky zavzpomínat, jak to tenkrát bylo.

S laskavým svolením autora zveřejňuji několik fotografií z připravované výstavy SVĚDECTVÍ DOBY, která bude probíhat v listopadu 2019 v jesenickém kině Pohoda.

Pan Miroslav Čučka byl dlouholetým členem Jesenického fotoklubu. Svou vůlí k životu, jasným úsudkem a nekončícím zájmem o fotografování nám všem dokazuje, že věk je opravdu jenom číslo. V dubnu letošního roku oslavil 88. narozeniny.

 

fotografování historie
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Eleno, i já jsem si fotky prohlédla dvakrát za sebou. Také mám doma několik takovýchto vzpomínkových fotografií. Vrátila jsi mne tímto do mládí za což moc děkuji. Ano, takové bylo i mé dětství.
Alena Vávrová
I mne fotografie p. Čučky vrátily jak kouzelným proutkem do dětství. Stejné scény jsem vídala pokaždé o prázdninách na vsi a taky jsem tam letmo zahlédla svoji (udřenou) babičku ;-)) . Děkuji!
Naděžda Špásová
Byly mi 4 roky, takže si samozřejmě nic nepamatuju, ale vzhledem k tomu, že můj otec v zemědělství celý život pracoval a do 18 let jsem žila na vesnici, tak mi fotografie leccos připomněly. ********
Hana Nováková
Úchvatná krása starých časů, je dobře že byla už fotografie a tyto dávné časy se daly zachytit. Elen díky za fotky už prohlížím potřetí
Jana Kollinová
Neuvěřitelné, jak dobové fotografie pana Čučky dokázaly otevřít jednu moji dávno zapomenutou schránku s podobnými momenty. Hned u první fotografie jsem si myslela, že je to moje babička při práci na družstevním poli v Kostelci n. L. a ještě ranější vzpomínky mám na polní práce dědouška u sedláka v Brně. Jezdil s koňmi a často mě brával s sebou. Eleno, děkuji za zprostředkování náhledu kouzla černobílých zašlých časů.
Dana Puchalská
Fotografie mně vrátily zpátky do dětství. Děda s babičkou měli malé hospodářství. A zapřahali koně i kravku. Děkuju Eleno, je to moc krásná ukázka z prací pana fotografa.
Zuzana Pivcová
Takovéto výstavy mě vrcholně zajímají a zvlášť ještě černobílé fotky. Díky, Eli!
Alena Tollarová
Ivano, Jeseník není zas tak daleko, jak se zdá. Zjistila jsem, že v pohodě mohu dojet tam i zpět v jednom dni a strávit tam celých šest hodin. To stačí i na vycházku po městě a okolí.
ivana kosťunová
Prohlížím si to pořád dokola. ˇ3koda, že Jesenice jsou tak daleko.
Alena Tollarová
Pane Miroslave Čučko, smekám před Vaším zachycením zašlých časů. Dokonale vystihují dobu a fotografie by měli vidět i mladí, kteří dnes nemají potuchu o práci v zemědělství. A Tobě, Eleno, děkuji za to, že jsi nám "s laskavým svolením autora" fotky ukázala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.