Vítejte ve světě šitého šperku!
FOTO: autorka

Vítejte ve světě šitého šperku!

4. 10. 2019

Začal podzim a všude začínají kulturní akce, ať již módní přehlídky, výstavy fotografií a obrazů, šperků. Takže bych Vás ráda pozvala do našeho Městského muzea v Mnichově Hradišti, kde právě probíhá výstava ručně šitých šperků z českých korálků, sutašek a drahých kamenů, věnovaná především ženám, které chtějí být krásné, jedinečné, originální, protože každý šperk je vyhotoven pouze jedenkrát !

Jedná se o výstavu českorájské výtvarnice a malířky Zuzany Hampelové - Hejdrychové. Paní Zuzana se narodila v roce 1992 v Trutnově, ale vyrůstala v Turnově u své babičky a v Českém ráji žije trvale doposud. Také v jejích akvarelech a akrylu se objevují velmi často motivy Českého ráje.

Paní Zuzana Hejdrychová tvoří šperky pod značkou Z-ART  od roku 2011. Veškeré výrobky jsou od návrhu až po zhotovení jejím dílem. Mnohé z nich našly své majitelky po celém světě, např. USA. Velká Británie, Švédsko, Japonsko.

V Městském muzeu, které je umístěno v prostorách zámku Mnichovo Hradiště, najdete mnoho dalších zajímavostí o historii města a jeho okolí. JIž ve vstupních chodbách muzea je umístěna galerie malířů spjatých s mnichovohradištskem.

K vidění jsou zde staré obrazy města a okolní krajiny, Vystaveny jsou zde obrazy pánů Václava Ningra, Bedřicha Ženíška, Otakara Loudy aj. Prohlídka  muzea je komentovaná a dozvíte se i spoustu dalších zajímavostí.

Návštěvu muzea je možné spojit s prohlídkou našeho krásného zámku.

Výstava šperků potrvá do 31.10.2019, setkat se s paní Zuzanou a popovídat si o její tvorbě je možné pouze do 19.10.2019

 

 Přijeďte se podívat, určitě nebudete litovat !

Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
To musela být moc hezká výstava. Nedaleko od nás ve Vizovicích na zámku bude výstava vánočních ozdob. Plánuji ji navštívit, napíšu o tom taky asi článek. Hezká fotodokumentace !!
Jarmila Komberec Jakubcová
Jindřiško moc krásné a je škoda, že výstavu nemohu vidět.
Alena Várošová
Jindřiško děkuji,je to nádhera a určitě i piplačka takové překrásné šperky vyrábět.Paní Zuzka je v tomto oboru výtvarnice překrásné!!!!
Jaroslava Handlová
Všechny jsou nádherné, ale nejvíc se mi líbí ten náramek - či náhrdelník? na 6. snímku, ten s oranžovo-šedo-bílou barevností, samozřejmě i ten titulní zelený. Jindřiško, děkuji za pěknou pozvánku.
Hana Polednová
Jindřiško, ráda jsem si prohlédla krásné šperky z výstavy, které jsi nám nabídla spolu s hezkým článkem. Zlaté ručičky paní Zuzanky dokáží vytvořit nádherné šperky pro ženy.
Jindra Hubačová
Zdeničko, napiš, kdy dorazíš a v kolik hodin. Budu na tebe čekat na nádraží a třeba se ještě k tobě někdo připojí. Těším se.
Zdenka Žichovská
Tip na výlet, už jsem si našla spojení, výstavu bych moc ráda viděla.
Jana Šenbergerová
Jindro, díky! Je to nádhera. Jsou to hodiny a hodiny vymýšlení a titěrné práce. Také bych si vybrala, i když ozdoby moc nenosím.
Hana Práglová
Výstava bude určité krásná.Škoda,že nejste blíž.
Elena Valeriánová
Jindřiško, děkuji za odpověď, nechtělo se mi googlovat. Zuzko a nemáš fotečky z výstavy? Velice ráda bych viděla práce paní Marcely. Myslím, že jste obě políbené bůžkem talentu, který vám dal do vínku míru vrchovatou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.