Půjdeš se mnou na Petřín?
Foto: autorka

Půjdeš se mnou na Petřín?

20. 10. 2019

Zmínila jsem se na jednom ze setkání příznivkyň portálu, že jsem vlastně nikdy nebyla na Petříně a ráda bych se tam prošla. A tak slovo dalo slovo a v úterý 15. října jsem seděla ve vlaku směr Praha, kde na mě na nádraží už čekala moje budoucí průvodkyně po Petříně Jitka Hašková.

Oproti pondělí, kdy nebe zdobily mráčky a sluníčko, úterý bylo kalné jako voda po dešti. Nebe pokrývala jednolitá ocelová šeď a bohužel se na tom do večera nezměnilo nic. Nám to vlastně ani nevadilo, byly jsme rády, že neprší.

Z tramvaje č. 22 jsme vystoupily na Pohořelci a putování jsme zahájily u sochy Tychona  Brahe a Johanna Keplera. Pokračovaly jsme Velkou strahovskou zahradou po promenádní cestě Raoula Wallenberga pod Strahovským klášterem, prošly do navazující Lobkovické zahrady, pozdravily se s Jaroslavem Vrchlickým a pokračovaly do zahrady Seminářské. Kolem Nebozízku a přes Hladovou zeď jsme vstoupily do zahrady Kinských.

Zastavily jsme se u dvou jezírek, prvního se sochou lachtana, druhého s vodopádem a sochou Herkula. Nevynechaly jsme překrásný dřevěný "karpatský" kostelík sv. Michala ze 17. století, přenesený sem v roce 1929 z Medvedovců u Mukačeva. A to už jsme dostaly v poněkud nepřejícím počasí chuť na dobrou kávu a rozhodly jsme se procházku zakončit v kavárně Letohrádku Kinských. Více slov snad netřeba, pojďte se projít nostalgickým petřínským podzimem prostřednictvím obrázků.

procházka
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Díky za foto procházku Petřínem.
Libor Farský
Můj milovaný Petřín, děkuji. Na Nebozízku jsme měli maturitní večírek a u pomníku K.H.Máchy slavily Majálesy.
Soňa Prachfeldová
Krásné.
Jan Zelenka
Všechna ta místa velmi důvěrně znám. V Praze jsem žil 45 let. Rád jsem se s vámi prošel známými místy, tím spíš, že takový pochoďák by moje nohy nezvládly. Nad fotkami mne přepadla nostalgie již minulého. Díky, Alenko.
Olga Štolbová
Alí, díky. Petřín, Strahovka a Kinda jsou místa mého dětství, ale takhle svátečně, jsem je asi nikdy nevnímala. Krásně jsi mi je připomněla. I teď tam občas chodívám, přesto, že bydlím na druhém konci Prahy. ♥ ♥ ♥
Lidmila Nejedlá
Petřín jsem projezdila s vnoučkem kočárku. Ráda jsem se znovu podívala,
Hana Nováková
Díky za hezky komentovanou procházku
Marie Novotná
Souhlasím,Praha je krásná v každé roční době a za každého počasí.Petřín mám v plánu.Výhledově. :-) Díky.
Helenka Vambleki
Přiznám se, že poslední dobou už jen lanovkou nahoru a dolů, ale trasu znám a zavzpomínala jsem na detaily, které už jsem zapomněla :)
Růžena Kuželková
V Praze na Petříně jsem byla se všema vnoučatama akorát s tím nejmladším jsme se na Petřínskou věž koukali pouze zezdola,protože toho nrdostanu do výtahu ani za "cukrle".Jedenkrát zůstali viset v mezipatře a od té doby vyběhne raději 7 pater po schodech(i když to není často), ale slovo výtah a stahují se mu "obě půlky" snad s příchodem věku se to srovná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.