Na zbavení bolestí stačí cvičit tři minuty denně
Cvičit si doma je jednoduché. Foto: Fit Pain Free

Na zbavení bolestí stačí cvičit tři minuty denně

28. 11. 2019

Dej tomu 3 minuty denně. Tak se jmenuje nová kampaň, kterou právě spouštějí zástupkyně cvičební metody Fit Pain Free. Pro zájemce připravily videa, v nichž najdou vždy tři jednoduché cviky, které zabere cvičit tři minuty.

S těmito cviky si lze za tři týdny zlepšit kondici a předcházet bolestem, zejména zad.

“Pro novou kampaň Dej tomu 3 minuty denně jsme vytvořili videa, v nichž zájemci najdou vždy tři jednoduché cviky, které mohou dělat kdekoliv a kdykoliv během dne. Zlepší si tak své pohybové návyky, držení těla a pomohou jim odstranit případnou stávající bolest pohybového aparátu,” upřesňuje Hana Toufarová, která přivezla do Česka z USA novou cvičební metodu Fit Pain Free. Je to metoda, která pracuje vždy jen s jedním svalem, pomůže tak od bolestí a navíc tělo zpevní.

Zapojit se do kampaně je velice jednoduché – na www.rucevtyl.cz stačí zadat email a na ten vám pak zdarma přijde video obsahující tři cviky a za další tři týdny dorazí ještě i druhé. Po dalších třech týdnech se pak můžete rozhodnout, zda budete chtít navázat cviky vyšší obtížnosti.
“Tuto periodicitu jsme vybrali záměrně – pokud člověk zvládne cvičit tři cviky po dobu tří týdnů, vytvoří si pozitivní návyk a může snadno pokračovat a přejít na těžší cviky nebo do svého života přirozeně zařadit další sportovní aktivity.”

Cviky zvládne každý, pomohou i titulky
Cviky začínají od toho nejjednoduššího, aby je zvládl každý. Projekt je zaměřen na širokou veřejnost, od dětí po seniory. Díky titulkům také víte, které svaly posilujete, které protahujete a především proč. “Cviky na sebe navazují tak, abychom si zafixovali správné pohybové návyky i ve zcela běžném životě,” dodává Hana Toufarová.

Heslem metody Fit Pain Free je „Ramena dolů, lopatky k sobě a stahovat je směrem k pasu.“ Na této základní správné pozici je postaveno celé cvičení Fit Pain Free a provází všechny cviky, kterých už je dnes více než 400, a další neustále přibývají. A spousta z nich se dá v naprosté pohodě cvičit i v kanceláři nebo třeba v kavárně.

“Ruce v týl si můžeme dát kdekoliv a díky této jednoduché věci se zcela bezděčně narovnáme, protáhneme prsní svaly, posilujeme svaly mezilopatkové a tím začneme řešit jeden z největších zdravotních problémů současné doby – všichni sedíme téměř celý den za stolem, u počítače, za volantem, v metru, busech, nad mobily a dalšími elektronickými vymoženostmi. Naše výzva je začátkem řešení pro všechny a v podstatě nic jednoduššího než tři cviky na tři minuty denně ani být nemůže,” uzavírá Hana Toufarová.

cvičení
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Nedebatuji, konám. Už jsem se přihlásila :)
Olga Škopánová
Ono ani tak nejde o čas, ale, že se mnohdy nechce, co mě dá práce se přinutit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.