Máte už čip?
Ilustrační foto: pixabay.com

Máte už čip?

23. 11. 2019

Nedáte-li si svoje zvířátko očipovat do konce roku, budete platit pokutu.BU-BU-BU. Nebudu tedy riskovat a dala jsem svému malému pejskovi čip vložit. Ptala jsem se, proč a bylo mi sděleno, že kdyby se ztratil, tak mi ho najdou.

Kdyby cestoval do zahraničí, tak je to také nutné. Nebude cestovat, protože já už také ne. Že bych ho někomu přibalila do zavazadla, aby se pes podíval do světa? Jestli máte doma více mazlíčků, je to finančně velmi náročné. Možná, že si na to čipování budete muset vzít peněžní půjčku. 

No, začalo to sice na zvířátkách, ale nebude to dlouho trvat a budeme se muset proti pokutě očipovat také.  Pro staré lidi je to prý už připraveno.. Proč ne, alespoň se neztratíme, a když ano, vypátrají nás a v pořádku odevzdají příbuzným. Když nás nikdo hledat nebude, budeme mít čip úplně zbytečně. Budeme totiž i s tím čipem někde bloudit a budeme zaběhnutí.

Nevím, co s těmi zaběhnutými budou dělat, když nás nikdo chtít nebude? Asi půjdeme do speciálního útulku dožít. Jenom doufám, že nás budou alespoň trochu krmit a dají nám čistý pelíšek.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Náše fenka je čipovaná a má očkování a dostala certifikát. To zděšení , když jsem si přečetla ,že nemám fenku ale psa . Žádné jiné znaky tam nebyly a já teda musela chtít oravu, neboť nevím , jak by hledali psa staforda , když je to fenka. No moc mě to čipování nepřesvědčilo , že by bylo užitečné, stejně záleží jen na tom, jak to bude dál ošetřené a pravdivé.Nebudete -li v registru ,tak to stejně nemá žádný význam ,jen výběr peněz.Zaplatíte za psa 1000kč městu ,dáte ho očkovat 450kč a to snad by mělo stačit. Vždyť má na krku známku o zaplacení a i známku , že je očkovaný. Nějak tomu moc nerozumím a věřím , že čip možná odradí lidi od pořizování pejsků a bude mít každý jen jednoho a lidem v paneláku se uleví.
Zuzana Pivcová
Určitě má čip svou důležitost v situacích, kdy se zvířátko ztratí, např. při tolik diskutovaných ohňostrojích a podobně. Pokud ale někdo o zvíře moc nestojí, pak se o něj ani po vypátrání příliš starat nebude. Myslím, že u tohoto opatření jde ze strany státu spíš o nárůst financí než o snahu pomoci. Ráda bych se mýlila.
Jana Kollinová
Mám psí holku z útulku. Adoptovala jsem ji před sedmi lety a kromě pokynů o tom jaká mám práva a povinnosti vůči svěřenému zvířeti byl bonusem čip, který byl v ceně poplatku za adopci. Podepsala jsem obsáhlou zavazující smlouvu. Dnes žertuji, že mám z útulku psa "s papíry." Vítám krok vedoucí k povinnému čipování psů. Věřím, že nejde jen o získání peněz do kasy různých magistrátů, ale že celý projekt má i zpětnou vazbu včetně zajištění ubytování a péče o čtyřnohé "bytosti," které neměli to štěstí mít zodpovědného majitele.
Naděžda Špásová
Máme dva malé pejsky. Je jím deset a oba jsou nemocní. Bez vodítka venku vůbec nechodí, jsem proti čipování, ale je mi to na dvě věci, na nic a na to druhé. Dneska už je možné všechno, tedy i čipování lidí. :-)
Eva Mužíková
O výhodách čipování bych mohla mluvit ze zkušeností v psím útulku. Ale musí být na straně majitele i zájem, zaregistrovat jej a hlavně, posléze si pro toho nalezeného tvorečka i přijet...
Dana Puchalská
Můj jezevčík Matěj měl jenom známku. Ten by se chudák nestačil divit, co mu ten veterinář hodlá udělat.
Hana Šimková
Ivanko, já taky ne, ale možné je všechno.
ivana kosťunová
Stejně ten čip nechci.
Hana Šimková
Lidské bytosti budeme i s čipem. Pejsek je také stále pejsek.
Hana Šimková
Já si myslím, že mi staří gangu za to stát nebudeme. No, nic není dokonalé, občanku Vám ukradnou a svedou na vás , co budou chtít. To je mnohem jednodušší, než rvát čip.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...