Ježíšek by měl chodit častěji
Ilustrační foto: pixabay.com

Ježíšek by měl chodit častěji

12. 12. 2019

Ježíšek je jediný fenomen, který lidi donutí se zastavit, uklidnit a podívat se okolo sebe na přátele a na rodinu a zjistit, že opravdu existuje láska. Nikdo u vánočního stolu přece nemůže nikoho nenávidět.

Nejde to, Ježíšek se přece dívá a nedostali bychom dárečky. Ano, Ježíšek se dívá a má z nás radost. Konečně jsme se zastavili, přestali pospíchat, shánět dárky, jídlo, přestali jsme péci cukroví a uklízet. Všechno je hotovo, stromeček září a všichni okolo také. Je to takové smíření a tekuté štěstí. Prožívání klidu a radosti, a je nám jedno, kolik máme let.

Děti mají oči více rozzářené a staří lidé se radují s nimi, tak nějak vnitřně, že se dalších vánoc dožili. Je to vlastně nejkrásnější  období v životě, ten nejkrásnější den v roce. Ano, Ježíšek se dívá a raduje se s námi. Jenom je škoda, že je to pouze jeden den v roce. Ještě bych ale chtěla dodat, že bychom se tento krásný den mělí podívat okolo sebe, jestli někdo nesedí doma sám, opuštěný a smutně se dívá do oken těch šťastnějších, co sami nejsou. Zkuste se porozhlédnout, a jestli někoho takového znáte, pozvěte ho ke stolu. Za tento dobrý skutek vás Ježíšek pochválí úplně nejvíce.

Tak hezkého Ježíška a mějme se rádi i jiné dny v roce.

můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
On je rozdíl těšit se na Ježíška a pak ho zase uklidit do příštích vánoc a nebo poslouchat Ježíše celý rok. Já se přimlouvám za to druhé...Krásný rok s Ježíšem přeji všem, kdo to přijmou!
Soňa Prachfeldová
Hanko, kéž by bylo více takových hezkých dnu, nejen na Ježíška. Tak si je udělejme, není to snadné, ale nekdy se zadari. Přeji šťastné a veselé Vánoce.
Hana Šimková
Naďo také přeji a hlavně zdravíčko.
Naděžda Špásová
Zapomněla jsem. Hanko, přeji krásné vánoce a do nového roku, pohodu štěstí a spokojenost. *******
Libor Farský
Mé velké anóóó ♥
Hana Šimková
Hani děkuji a tobě to přeji také.
Hana Rypáčková
Hani, hezký Advent a Vánoce...
Naděžda Špásová
Hanko, jako vždy, moc hezky napsané. Vánoce nemám ráda, takže je ani moc neprožívám. Přiznám se bez mučení, že cizího člověka bych ke stolu určitě nepozvala. :-)
Anna Potůčková
Moc hezký článek a v době mého dětství patřila do naší rodiny také osamělá paní, která s námi bývala u štědrovečerního stolu. Měla sice rodinu, ale nějak na ni opomněli a k nám chodila moc ráda. A nás děti milovala - s dcerami jsme k ní chodili pak vyšibat na Velikonoce. Je to sice spousta roků, ale v naší paměti je velmi hluboko a stejně tak v našich srdcích. Pro nás děti to byla zkrátka "Naše paní". Takto jsme ji říkali, a takto se také ptali rodičů, zda dojede naše paní. Chodila k nám i několikrát týdně navečer na chvíli během celého roku
Zuzana Pivcová
Haničko, Tvůj příspěvek se čte jako pohádka pro dospělé. Takhle by měly být pojaty vánoce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.