Pohodové svátky
Ilustrační foto :pixabay. com

Pohodové svátky

10. 1. 2020

Letos jsem prožívala dilema, kde a jak prožijeme s manželem a naší labradorkou Kiou vánoční svátky. Vyvstávala otázka, zda doma nebo na chalupě nebo někde v hotelu. Nakonec jsme zvolili první variantu. Byly to vlastně třetí svátky bez dcery a vnučky. Dcera nás opustila po vážné rodinné peripetii. Upřednostnila život s mužem se závažnou kriminální minulostí včetně drogové závislosti. Nás ze svého života vymazala.

Nicméně život jde dál a rozhodně nemohu zoufat, ale poučit se z minulosti. Nakonec jsme se s manželem a mými dospělými synovci sblížili tak, že vnímáme svět radostněji. 

Vypravili jsme se všichni na letošní Štědrý den do ZOO. Bylo úžasné počasí, dobrá nálada a den nám uběhl velmi rychle. Pro všechny to byl zážitek a myšlenky na dceru byly tím pádem zcela vedlejší. 

Snad zavěrem lze říci - pro mne je důležité jediné zdraví, dobrá nálada, aby mě a manžela neopouštěla a moji příbuzní byli stejní jako doposud.

 

 

 

 

Můj příběh
Autor: Eva Hynkova
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Přeji vše nejlepší do dalších let, ve dvou se to lépe táhne. Čas vse5 srovná.
Eva Hynkova
Děkuji vám všem za názor, věřím upřímný a zároveň vstřícný. S paní Ladislavu soucitim, kdo nezažil, nepochopí. Je mi upřímně líto zbytečného konce života. Věřím, že " Boží mlýny melou pomalu, ale jistě ". O návratu dcery nejsem přesvědčena.
Ladislava Mikendova
Paní Evo,stále máte naději,že to jednou bude jinak,že si dcera uvědomí,co pro ni rodiče znamenají.Já už takovou naději nemám,život mého syna zavinila řidička,která mu nedala přednost při odbočování vlevo. Doufám,že se jí s vědomím co způsobila dobře žije. Ač to už budou dva roky,nemohu se s tím vyrovnat. Vy máte manžela a naději.Zdravím .
Naděžda Špásová
Evo, rodinné roztržky jsou vždycky bolestivé. Čas to ukáže a dcera přijde k rozumu. Přeji vám i manželovi hodně zdraví a trpělivost.
Zuzana Pivcová
Se sestrou chodíme na Štědrý den do pražské zoo pravidelně s nadílkou. Takže jsme se tam zřejmě někde potkaly. Nás zvířátka vždy potěší a uklidní. Díky a hodně radosti.
Eva Mužíková
Evi, čas vše vyřeší,. Jak píšete, hlavní je zdraví a klid v duši. Přeji Vám spoustu šťastných dnů.
Jitka Hašková
Přidávám se k Věře a k Daně.
Hana Nováková
Evo, bedlivě jsem kdysi pročetla Váš životní příběh. Kdo nezažil, ten nemůže pochopit, jak to pro vás musí být těžké a zvláště pak o vánocích a ještě k tomu, kdy v příběhu je i vnučka. Život je někdy moc krutý k lidem, kteří se rozhodli jak rozhodli, chtěli udělat z jednoho děvčete šťastnou, milující dceru. Bohužel, se zlou se potázali. Štědrý den je a vždy bude určitým traumatem, protože vzpomínky se dají upozadit, ale nedají se vymazat. Vy jste zvolili zvířata a blízké příbuzné. Doufám, že to pro vás bylo uklidňující a pohodové. Vám přeji jen vše dobré do nového roku a hlavně pevné nervy.Ze srdce...
Marie Novotná
Štědrý den se nechá prožít kdekoliv.Tak proč ne se zvířaty.
Dana Puchalská
Ano,každá rodina má svoje a prožití vánočních svátků v ZOO, proč ne? A jak už píše Věra, škoda že nevidím žádné fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.