Obyčejný Boží hod
Foto autorka

Obyčejný Boží hod

29. 12. 2019

Je středa, Boží hod vánoční, den, kdy se narodil Ježíš. Ne, nebudu psát o něm, tak znalá této historie opravdu nejsem, nehledě na to, že jsem spíš ateista, než teista. Chci napsat o něčem obyčejnějším, jako je návštěva naší zahrady, nebo spíše kontrola. Už před svátky mě manžel informoval o nevítané zvířecí návštěvě zahrady a hlavně o devastaci mé skalky.

Ve středu po obědě jsem tedy zavelela k odjezdu do Brné. Sem tam vykouklo slunce, pak chvíli pršelo, prostě aprílové počasí. Tedy řeknu vám, a ochránci zvěře prominou, ale to, co mi ta zatracená havěť udělala se skalkou, by naštvalo každého. Myslela jsem, že mě trefí, a zmíněné zvířecí vandaly jsem proklela do padesátého kolena. Moje ubohá alpínka vypadá, jako by po ní přejel pluh. Ostatní jejich stopy po zahradě byly o něco menší. Bohužel, nedalo se z toho zjistit, co to bylo za zvěř. Jaro bude hodně pracovní.

Cestou zpátky jsme se ještě zastavili u Labe. Sice tam poněkud více fičelo, ale pár fotek se mi podařilo udělat, modré nebe také občas problesklo z mraků a dokonce jsem tam těsně u vody narazila na umělou kytičku se svíčkou. Zřejmě se tam událo něco tragického.

Vánoce jsou minulostí, nový rok 2020 je budoucností. Přeji všem splnění tajných přání a hlavně hodně zdraví a štěstí. Zvu vás na malou procházku.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Nadi, také bych se naštvala, ale jaro bude za chvíli a ty vymyslíš novou výsadbu skalky. A změna je život. Přeji vám hodně zdraví, štěstí a pohody v novém roce.
Eva Mužíková
Nadičko nesmutni, na jaře Ti přijedu pomoci, práce šlechtí:))) Hezky jsi to nafotila.
Naděžda Špásová
Moc děkuji. Právě proto, že máme skoro všude kovové sítě, tak mě to naštvalo. Oni si je hezky nadzvedli, ale na prasata to byly malé otvory. Je to záhada. :-)
Věra Ježková
Naďo, díky za hezkou procházku. Co se týká skalky, utěšuj se tím, že si zvířátka pochutnala. A jistě ji ocenila. :-)
Zuzana Pivcová
Ano, příroda se neptá, jestli se nám to líbí. :-D Ale byl to moc hezký výlet, fotky i vyprávění jsou toho důkazem. Vše nej do nového roku, Naďo!
Danka Rotyková
Pěkné počtení, díky ☺.
Jitka Hašková
Díky za krásné fotky. Skalky je mi líto, ale dá se to napravit.
Hana Rypáčková
Ano, krtek řádí letos fest, ale skalku voďobali asi ptáci?
Anna Potůčková
Díky za fotky, líbilo by se mně tam také bydlet - samé lesy, řeka.... Nadi ted si udělám legraci a zeptám se, jestli tam náhodou nemáš někde lanýže :-), divoká prasátka prý je umí dobře najít!
Dana Puchalská
No ta zvířata té skalce dala co proto. Je to k uzoufání, ale co naděláš. Nám tohle dělala každou zimu když byla chalupa opuštěná. A tchán byl z toho na nervy. Nezoufej,na jaře to dáš zase do pucu. A fotky jsou opět perfektní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.