Vztahy

Vztahy

20. 1. 2020

Když jsem na portál i60 začala chodit, tak jsem se domnívala, že je to určeno seniorům pro zábavu, komunikaci a sdílení. Prostě vyplnění volného času každého čtenáře a možnost se nějak zapojit . Asi nejvíc sleduji a využívám soutěž "Foto dne". Ale vnímám tam nezdravou rivalitu. Myslela jsem si, že je to určeno pro naprosté laiky, kteří mají fotografování jako koníčka pro vyplnění svého volného času. I možnost se nějak zapojit mezi ostatní a sdílet své úspěchy i nezdary. Mnozí se díky tomu zdokonalili, ale profesionálním fotografům se nevyrovnají a ani to nejsou jejich ambice. Existuje spousta fotografických soutěží, kde fungují odborné poroty. A každý má možnost si vybrat, jakých cílů a ocenění chce dosáhnout. Nechme tuto soutěž na bázi sdílení a radosti ze svých fot. Vynechme vzájemné napadání a osočování. Každý jsme jiný. Každý je jinak cílevědomý, jinak schopný a každý má jiné vybavení. Ale určitě fotí rád, rád se o svá fota podělí i si prohlédne snímky ostatních. Ale také rád uvidí své foto na karuselu. Nechme na hodnocení pouze jednu hvězdičku...líbí/nelíbí. Každý vnímáme věci jinak. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. A nechme volbu na redakci bez zášti. A buďme vděční za to, že se starají o to, abychom tu mohli vůbec komunikovat.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Prosím vás, vysvětlí mi někdo, proč autorku paní Danielu v komentářích oslovujete jako Věru?
Jitka Caklová
.... někdy až natolik, že o tom musíme napsat článek?
Jitka Caklová
Kde je tedy ta nesnášenlivost? Není to náhodou tím, že cítíme dokonalí a zpráva o tom, že bychom mohli být lepší, nás "rozžhaví do běla"?
Jarmila Fialová
Fakt pravidelně?Buďte tak hodná a projděte si svoje fotky a s nimi i moje hodnocení,většinou tam máte 5*.A oplácení - to bylo to,že jsem pana Hudečka hodnotila jako všechny ostatní od 3 do 5* a přesto on mi trvale dával 2*.Když už,tak si všímejte všech a ne jen mě.Tím končím a nemíním se o tom s Vámi dál bavit.
Daniela Hessova
Ano, bylo to po tomto vstupu. Ale netýkalo se to mého hodnocení. Mě tak hodnotíte téměř pravidelně a neozývám se. Ale vy tam narážíte na jakési oplácení. Chtěla jsem tím zabránit další veřejné výměně názorů. Na chat nakouknu opravdu jen málo a většinou mám štěstí na podobné vzkazy a nejednou se z toho rozvinula nepříjemná debata. Zrovna tak to někdy bylo i u rad. Snažím se nepříjemnostem vyhýbat, proto tam nechodím a nepíši. Opakuji, že to nebylo nic proti jakékoli radě. Ale proti reakcím na tyto rady! Asi se to neděje denně, pokusme se tu vzájemnou zášť vynechat a ty chvíle tady si užívat v příjemném duchu. Ona debata o něčem vypadá opravdu jinak, než debata proti něčemu. Už opravdu nevím jak to napsat, aby každý pochopil, co jsem tím článkem a vstupy myslela.
Jarmila Fialová
Myslím,že moc dobře vím,pro koho je tento článek určen.Je dáno 5*,tak jsem je používala.Můj poslední komentář na chatu FD se paní Věře nelíbil,tak sedla a napsala.Udělala jsem jí radost a kašlu na všechny ty ukřivděné a dokonalé,které nesnesou trochu kritiky.
Jitka Caklová
"Ale vnímám tam nezdravou rivalitu." Paní Věro, pokud Vy a všichni "kteří mají fotografování jako koníčka pro vyplnění svého volného času", chcete hrát "Fair play", tak by bylo fér napsat jmenovitě, kdo je tím "profíkem", kdo je tím, který napadá a osočuje, který nehraje "fér hru" a ubližuje "ukřivděným". "Každý má možnost si vybrat, jakých cílů chce dosáhnout". Radek si V DOBRÉ VÍŘE vybral. PORADIT. A co se stalo, jen to, že se těm "ukřivděným" a "dokonalým" povedlo Radka z Foto dne vyštvat. Přeje všem laikům i těm, kteří jeho rady brali, Dobré světlo. "Všeho je jen do času".
Alena Vávrová
Věrko, jak ti rozumím.
Irena Mertová
Já jsem asi srdíčkový chválič, i když umím jen smajlíky. Článek se mi líbí a souhlasím též s Ivanou K. v 11:53 i s Irenou D. ohledně subjektivity. Každý podle svého, každý má svůj pohled a někdy mě překvapí,jak jsou subjektivní pohledy různé - a přece nejsou kvůli tomu nesprávné. Jak už jsem psala dříve, pro mne jsou fotky komunikací beze slov a jsem za ně ráda. A ráda jsem byla také vždy za rady Radka, bohužel je už moc nepíše.
Irena Drob
Názor na fotku je vždy vysoce subjektivní, jsem amatér, který se snaží zlepšovat. Po poslední debatě na chatu hodnotím 4* fotky, na kterých vidím na první pohled menší nedostatky – kompozice, zabarvení, horizont. 5* dávám fotkám, které se mi líbí, ostatní nehodnotím vůbec. Slovnímu hodnocení na chatu se kvůli reakcím vyhýbám, nevyžádané rady neposkytuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%