Pár přátel stačí mít
Z archívu autorky článku

Pár přátel stačí mít

2. 2. 2020

Je začátek roku a na mne, na Lukyho a Maggie čekají nová dobrodružství. Jedním z nich byla cesta na ten náš hrad pod horami Krušnými. Přiznám se, protože jsem tam byla nedávno, šlapat ten kopec se mi znovu moc nechtělo.

Ale přesto jakoby mne tam cosi přitahovalo... A být s kamarádem je přece také fajn, ať je to kdekoli.

A ukázalo se, že to byla ta správná volba ve správný okamžik. Mlha, která nás doprovázela cestou nahoru, naznačovala, že to je ta pravá atmosféra nevšedního dne. Jakoby byla bránou mezi historií a současností. Edward Kelly nás už očekával. Jen mi neprozradil, cože to má v knize za tajné recepty lektvarů dlouhověkosti... A tak se musím spokojit s přibývajícími léty a zapojit se do toho čarovného bytí, jakým je život sám. A že nás život s Lukym baví, o tom není pochyb. Maggie šťastná, že může být s námi u toho. Ostatně vždyť je má rodina.

Náš tajemný strom na nás z vršku vzhlížel a my věděli, že dotek jeho kmene k naší pouti patří. Vždyť kdo jiný, než právě stromy nám dodají energii nejen v časech, kdy nám dochází...

Luky poseděl na lavičce, rázem jsem z něj bezhlavého rytíře udělala. Mezitím Maggie jakoby nám chtěla říci, že pánem hradu je ona, se vyšplhala pod hradby hradu.

Když odcházeli jsme plni energie a štěstí, že jsme byli u toho, jakoby Edward Kelly nám byl v patách... Byť ve skutečnosti za námi cupitala jen Maggie.

Od babího léta mám další novou "rodinu", povím vám. Jsou to "sestry v akci". A to doslova. Vydaly jsme se společně na párty Vodafonu a bylo to fajn. Neváhala jsem ani já "babča" v letech a cestovala s nimi. Šéfka Naďa mi umožnila nocleh po akci na tom svém "hradě". Ani jsem ho nemusela dobývat, dveře tam pro mne byly otevřené. A tento "mejdan" mi umožnila chůvička Maggie Vlasta, u které zas přespala ta má čtyřnohá parťačka. V čase, kdy normálně přijíždím z práce, prý sice na mě čekala u dveří, ale pak v pohodě usnula i ona, protože u Vlasty je v bezpečí a spokojená. A já od Vlasty o víkend dostala horkou domácí polévku, která mě zahřála i na duši, nejen v bříšku.

Zapojme se do té magie jménem život. Nestůjme bokem, nebuďme jen pozorovateli. Radujme se, hrajme si. Právě proto, že nemáme lektvar dlouhověkosti, mnozí z nás nemáme už ani rodinu, žijme naplno, dokud nám to je dopřáno. A to i přesto, že nám mnohdy život nadělí, co si nepřejeme.

Eva, Luky & Megí

 

Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Hani, Megince vyřídím. :-)
Hana Rypáčková
Hezké toulání..Hněvín se mi líbí a S'umavu si užívej. Krušný jsou podobně tajemné. Meginku hladím.
Eva Krausová
Soni, hezky jsi to vystihla. Ostatně já také ještě raději chodím do lesa, než na Hněvín, tam teprve duše zpívá. Ač on ten Hněvín prostě k Mostu patří. Vždy, když jsme se vraceli z cest, Hněvín byl to první na kopci, co jsme zahlédli a věděli jsme, že jsme doma. Navíc, já se na Hněvín dívám i od svého domu večer, když je osvětlený.
Soňa Prachfeldová
Evo, jako vždy originální, i fotky se mi moc líbí. Ráda chodíš na Hněvín, asi jako já tady u nás na louky , na kterých občas zahlednu srnky, v lesních porostech zakřičí ptáci, pozor člověk přichází. A duše zpívá :-)
Eva Krausová
Všem dámy díky za milá slova. Dani, tykání jistě platí, jen jsem tu u článků déle nebyla... Tak ahóóój. :-) Evi, čtyřnozí patří do rodiny, o tom není pochyb. Megí často "hladí" mě samotnou.
Dana Puchalská
Evi K. Ale my dvě jsme si přeci už tykaly, ne?
Eva Mužíková
Evi obdivuji Tvůj životní styl, pohlazení pro čtyřnohého člena týmu.
Eva Krausová
Věrko, radosti není nikdy dost. Však i Tobě přeji jen úsměv na tváři.
Věra Ježková
Evo, díky za hezký článek. Přeji ti vše dobré, hodně důvodů k radosti ze života.
Eva Krausová
Zuzko, to je super, že také nosíte trička s vlky, já se snad někdy v nich vydám na mou milovanou Šumavu. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...