Strašák koronavirus
Foto: autorka

Strašák koronavirus

2. 3. 2020

Tak my všichni tady na íčku jsme ohrožený druh, protože už vlastníme  ve svém věku různé jiné choroby, tak nás oslabené ,koronavirus rovnou dorazí.

Nevím, jestli jsem sama, ale nepřipadá vám to  dění v poslední době jako umělý horor, který má způsobit co největší paniku?. Otevřete internet nebo televizi a vykoukne na vás koronavirus a lidé, kteří vypadají s rouškou přes obličej jako mimozemšťané.

Mám dojem, že nám byl koronavirus předhozen, aby nás přestaly zajímat všechny ostatní nešvary, které se dějí kolem. Lidé už přestávají myslet na něco jiného a začínají v panice plenit obchody s potravinami. Vrhají se do obchodů, ale když budeme mít koronavirus za zády, zásoby nás před ním  nezachrání.

Jenom si přeji, aby nám byl zachován zdravý rozum. Zajímavé je, že se přestalo mluvit o chřipce, na kterou už letos zemřelo dost lidí. Koronavirus jako strašák ale vítězí.

Bohužel si myslím, že v celé situaci je hodně politiky a hlavně, že se hlavy států nemůžou dohodnout , kdo na nás koronavirus zaslal. Je to odporné. Vyjde z toho dobře akorát pan Babiš, který se svými továrnami na potraviny přijde jako rytíř a zachrání nás před hladem. V tu ránu lidi zapomenou na všechny jeho hříchy a budou ho radostně volit.

Je tady něco opravdu špatného, a jak se říká, že ryba smrdí od hlavy. Odpusťte mi mé rozhořčení, ale jinak to nevidím. Přeji všem, aby se toto nikoho z vás nedotklo..

 

 

koronavirus můj příběh
Hodnocení:
(4.4 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Dodržuji nutná opatření a dopředu se nebojím. Myslíme si, že jsme pány tvorstva a třeseme se strachy kvůli něčemu, co ani nevidíme. Možná to je přesně to, co potřebujeme, abychom pochopili, že jsme mnohem víc propojeni, než si dovedeme představit, a že zeměkoule je příliš malá na to, aby se cokoliv, co se stane na jednom konci, neprojevilo záhy i na druhém. A na strach pozor, má stejnou sílu jako naše představivost. Raději si představujme, co chceme místo toho, co nechceme.
Jitka Caklová
Namísto "kočkování" politiků, kterým jsme dali svůj hlas, aby nás zastupovali, jsem si na internetu raději přečetla tento rozhovor: https://www.pribram.cz/clanek/primar-mikrobioologie-podminky-pro-sireni-koronaviru-v-cine-jsou-naprosto-odlisne-od-podminek-v-evrope/15653/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Jana Kollinová
Doufám, že nebudu zklamaná a že opozice nabídne účinná opatření proti šíření koronaviru v ČR a nebude se snižovat tím, že bude pouze kritizovat opatření současné vlády. Těším se na účinná opatření opozice proti šíření koronaviru!
Jana Kollinová
Cituji z dnešního tisku: "Koho se nemoc týká nejvíce a kde se vzala? Koronavirus nezvládáte, jen šíříte paniku. Opozice se pustila do vlády." Nezní to příliš povzbudivě, ale není divu, že autorka článku směšuje případné riziko pandemie s politikou, když i opoziční politici se chápou jakéhokoli "stébla," koronavirus nevyjímaje. :-(
Jarmila Komberec Jakubcová
Podle mého názoru hysterie okolo koronavirusu bude trvat tak dlouho, dokud ji budou živit média. Bohužel také různé katastrofické filmy, které se objevují v médiích vyvolávají v lidech strach a paniku. Já se snažím mýt si několikrát denně ruce mýdlem, pak ještě použiji desinfekci. Každý musí být odpovědný v dodržování hyg.věcí.To myslím zatím postačí. Věřím, že se naše zdravotnictví s nákazou vypořádá vítězně a hlavně brzy.
Hana Šimková
Jitko velmi s Vámi souhlasím.
Jitka Caklová
Tak nějak si dávám do souvislosti reakce na tento článek s odpověďmi na včerejší Otázku dne. "Bez slz není život úplný.", ale než jít celý život slzavým údolím, to už raději s veselou myslí a nakonec smrt z leknutí.
ivana kosťunová
Nevidím nic zlého na tom, pokud se někdo vyrovnává s vážnou situací s humorem. Je to jeden ze způsobů ,jak to zvládnout. Nějhorší je smrt z vylekání.
Jitka Caklová
Samozřejmě že vím, co dokáže síla myšlenky, stejně jako vím, že za 35 let už mě "hlava bolet nebude". Přesto si neodpustím pomyšlení na to, že před pětatřiceti lety se nakazil první obyvatel Československa virem HIV, od té doby na Světě na tento "produkt" vyspělé společnosti zemřelo 35 milionů lidí, dalších 35 milionů je nakažených a tak si jen říkám, jak se asi budou tvářit a jaké bude smýšlení našich vnoučat o COVID-19 za 35 let.
Libuše Křapová
Tak to já si legraci dělám, nevidím důvod, proč se kvůli tomu tvářit jako o pohřbu. Ale vážně coronavirus beru, nepodceňuji situaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.