Doporučení seniora vládě
Sídlo vlády. Ilustrační foto: Miloslav Rejha pro commons.wikimedia.org

Doporučení seniora vládě

20. 3. 2020

Vláda za poslední dva týdny vydala desítky opatření a nařízení. Já, tuctový senior věku jedenasedmdesát, mám pouhých pět  doporučení vládě.

1. Přestaňte dělat v této nejtěžší době v historii České republiky z lidí hlupáky. Tanečky kolem roušek, vykrucování, zamlžování faktů... Takovým chováním vzbuzujete v národu obavy a nejistotu.

2. Nezneužívejte této krizové situace k předvolebním hrátkám. Opravdu se to teď nehodí.

3. Testujte jen občany do 70 let. Ušetří se testovací sady, kterých je málo, ušetří síly zdravotnický personál, ušetří zdravotní pojišťovny a v konečném důsledku i stát na důchodech.

4. Podpořte maximální možnou měrou rodiny s dětmi. Bude se jim teď hodit každá koruna, my důchodci se uskromníme. Zvýšení důchodů oželíme i před volbami. Zrušte zvýhodněné jízdné pro seniory a další populistické výhody, kterými jste nás obdařili.

5. Zaveďte milionářskou daň, vyzvěte třicet tisíc českých dolarových milionářů, aby se zapojili do pomoci České republice poté, až epidemie opadne a zdravotní injekci bude potřebovat česká ekonomika.

 

 

 

koronavirus
Hodnocení:
(3.3 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Pane Vácha, je mi o 8 let více než Vám, jste tedy pro mě vlastně mlaďas. Dovolím si s Vášimi doporučeními vládě nesouhlasit. Myslel jste to asi dobře, ale doufám, že vláda na tyto doporučení nedá, neboť to je pěkná blbost.
Naděžda Špásová
Tak nevím, ale mám pocit, že je to myšleno ironicky, ne proti seniorům, ale proti těm, kteří nám diktují, co smíme a co ne.
Marie Měchurová
Až na bod 3 docela s panem souhlasím. Občané šijí roušky zdarma, a Babišova firma dodává sety na roušky za peníze. Když o tom přemýšlím, nepřijdeme s manželem ani o korunu z příjmu. Syn zavřel KNIHU a je úplně bez výdělku a nároku na peníze. Dcera se doma stará o tři malé děti, a plat se jí zmenší. Klidně slevu na jízdném oželím.
Marie Seitlová
Bod č. 3 je nehoráznost, jak jste si to dovolil napsat !!!
Ladislav Vesecký
Tak ty tvoje "rady" , si strč laskavě do konečníku!
Soňa Prachfeldová
Ano, článek obsahuje částečně dobré úvahy, také jsem se zamýšlela, že bychom i oželeli zvýšení důchodů. V tom případě nechť si zmrazí růst odměn politici a ostatní vykukové . Zrušme i Senát. Co bylo napsáno o dùchodcich, mě velmi zarazilo , že takhle uvažuje jeden z nás. Snad jsme civilizovaná společnost, která pomáhá slabým a bezmocným. Já chci tedy ještě slušně a zdravę žít .
Elena Valeriánová
Já jen žasnu, jak se pan Vácha dostal do funkce *mluvčí národa českého*. Proč nepíše článek v první osobě jednotného čísla? Píše, že má 71 let. To aby se šel přihlásit k dobrovolnému odstřelu. Šťastnou cestu pane, ale nás se sebou netahejte.
Marie Faldynová
Podle mých informací jedna česká lékařka nabízí rychlé testy na vir a nemá podporu vlády, roušky z nanovlákna vyrábí liberecká universita a stát radši pošle pro roušky do Číny. Nedělá někdo z viru dobrej kšeft?
Marie 00000
Tak nevím - dělá si autor srandu, nebo to opravdu myslí vážně? Opravdu se považuje za takovou nulu? Já zírám. A pak nás mají mít mladí v úctě....
Helenka Vambleki
Teda mě tenhle článek úplně nadzvihl ze židle, já jen žasnu, sedmdesátníci bez nároku na život???? Cituji " v konečném důsledku /ušetří/ i stát na důchodech" teda autor by normálně sprostě nechal seniory 70+ poumírat a šlus!!! V poslední době se s podobnými názory setkávám hlavně z úst mladých a nezkušených, kteří v nás vidí brzdu státu, vysoké výdaje na naše důchody, zbytečné výdaje na slevy jízdného - ale tady, na íčku? Nevím, jestli se mám smát nebo brečet. To jsme to dopracovali. Takže milí íčkaři, rychle si jdu užít ještě ty čtyři roky do sedmdesátky, ono to strašně rychle letí a bude to coby dup. A vy, co už 70+ máte, tak se s námi tady můžete pomalu loučit, vy už podle pana Váchy nemáte pražádné právo žít!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.