Láska je láska
FOTO: autorka

Láska je láska

26. 3. 2020

Tak to zase po půl roce na nás přišlo. Tedy adresně na moji psí holku Mysterii a ta veškeré starosti přenechala s psí láskou a důvěrou své paničce.  

Ta první půlka března byla napínavá, dramatické okamžiky nechyběly, chvilku klidu jsem neměla. Mysterii jsem hlídala,dnem i nocí, aby k nám žádný psí vetřelec nevniknul. Po stránce chovatelské jsem byla velmi odpovědná, požádala jsem o krycí list, vybírala jsem ze 4 nápadníků, prostě teoreticky jsem zvládla na 1. Chodily jsme vedle k sousedům, kde mají pejska, pro informaci, kdyže by mohl být příhodný čas.. A když už psí děvče tancovalo kolem souseda, tak honem jsem nastartovala auto a jely jsme k Nymburku. Tam byl fešák, ale Mysty se nelíbil, i když jsme cestu absolvovaly 2x. Pak ještě jednou ke Kralovicím, opět ženich jako lusk a zase nic. Do třetice jsem jí nabídla krasavce z Dubí. Opět bez úspěšné koncovky. A přitom bylo Dubí vyhlášené erotikou, jenže na psy to asi neplatí.

Podívejme se u lidí, tam se nevybírá žádný rodokmen, žádná krevní linie, ale to proto, že  nemají průkaz původu s dlouhou řadou předků. To snad platí ještě u šlechtických rodů. Jenže u nás jsou již na vymření oproti cizině.  A také si do toho obyčejní lidě nenechají kecat, koho si vybrat k zachování rodu, i když to někdy podle toho vypadá. A pak, s člověkem to hárá skoro celý život, kdežto fenky to mají 2x do roka, v jiný čas nedají psovi šanci. A ten pes zase může kdykoliv. A dělá to s ním divy, vyje, utíká, hryže kotce, jen aby se dostal k milované, která mu voní na dálku.

Nezdá se vám to podobné i u mužského jedince? Když se zblázní, není k zadržení, i kdyby měl doma hodnou ženu a deset dětí. Opustí je a utíká za tou lidskou samičkou, tak je zblblý z těch pudových záležitostí. A pak je tu ještě další lidský případ - bohatý, starý pán, který si může koupit, co chce, tudíž  i nějakou tu krásku na ozdobu svého stáří. Ale to jsem poněkud odbočila od psího hárání. Vidíte tam také tu určitou symboliku? Já ano a velikou.

Mám opět doma šťastnou klidnou psí holku, který má jiskru v oku a vrtí vesele  ocáskem, když se chystáme na procházku. Nervy nám zase začnou někdy v září. Trochu s nostalgií jsem si pomyslela, jaké krásné jarní boty bych měla, místo toho zbytečného cestovního namlouvání. Ale co, stejně bych si je teď nikde nekoupila. 

 

Fotky:  Záběry z přírody  - putování za ženichem, flora a fauna z naší zahrady.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc děkuji za Vaše komentiky přátelé.
Hana Rypáčková
Měla v nose Mysty, do takové kalamity přivét štěňata. Počká si, až bude klid...
Jana Šenbergerová
Krásné!
Jindra Hubačová
Soničko, něž jsem se začetla do článku, tak jsem si řekla:: " Soňa se nám asi zamilovala".
Soňa Prachfeldová
Děkuji přátelé, když bude dobře, když nebude, svět půjde dál o to méně ji nebudu mít ráda. Tak Honzo počkejte, až to bude bez roušek, každý,á se s radostí odhalí a bude zase hezky.
Jan Zelenka
Soňo, krásná úvaha. Se svou Britney nemám problém. Byla nemocná a tak musela na operaci. Co se týče lidí, kdyby za sebou neběhali, asi bychom vymřeli. Taky bych i přes svůj věk běžel, ale s rouškou to jde blbě. Zadýchal bych se.
František Matoušek
Krásné povídání, krásné fotky i pes.
Jitka Mošovská
Soňo, máš krásného psa, té pochvala a pohlazení nechybí, viď? Všechno má svůj čas.
Dana Puchalská
Ano Soňo, asi bude nejlepší, jak už psala Eva-Bertice, přivézt jí ženicha domů. Moc hezký článek.
Marie Doušová
Moc pěkně napsané a fence přeji ať se to jednou podaří.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.