Úterý 24. března: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Úterý 24. března: Co by vám nemělo uniknout

24. 3. 2020

Češka, která je v tyrolském lyžařském středisku Ischgl v karanténě, se včera vydala na túru, kde se dostala do potíží. Zachránit ji musel vrtulník. Co dalšího by vám nemělo uniknout?

- Česko má 1394 potvrzených případů nemoci Covid-19, uzdravilo se sedm lidí. Na konci března by podle Ústavu zdravotnických informací (ÚZIS) mohlo být v ČR asi 3000 případů nákazy COVID-19. Na konci dubna se očekává kumulativně asi 15 000 nakažených

- Premiér ve svém projevu k národu mimo jiné řekl, že za kroky vlády je připraven nést plnou politickou zodpovědnost. Zároveň požádal o trpělivost, shovívavost: „Odpusťte nám dílčí chyby, kterých se dopouštíme, je jich řada.“ Poděkoval lékařům, hasičům, policistům, armádě, ale i učitelům, hercům či seniorům za to, jak zvládají těžkou situaci.

- Omezení volného pohybu osob v celé České republice, které má zabránit šíření nového typu koronaviru, prodloužila vláda do středy 1. dubna.

- Senioři budou nově ve velkých obchodech nakupovat od 08:00 do 10:00, v menších už omezení platit nebude.

- Pětadevadesátiletý muž s nemocí COVID-19, který v neděli večer zemřel v Nemocnici na Bulovce, se nakazil pravděpodobně v léčebně dlouhodobě nemocných (LDN). V zařízení jsou nakažení i další dva klienti a dva zaměstnanci.. Dnes zemřel druhý pacient, 45letý muž z Havířova s nádorovým onemocněním v pokročilém stavu.

 - Desetičlenný tým lidí z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) ČVUT za týden vyvinul prototyp respirátoru s nejvyšším stupněm ochrany proti šíření nového typu koronaviru. Výroba se naplno rozběhne už příští týden na sedmi speciálních 3D tiskárnách, které budou moci vyprodukovat 400 až 500 kusů denně.

- Britský premiér Boris Johnson navzdory svým původním tvrzením nařídil Britům zůstat doma a nevycházet, pokud to nebude nezbytně nutné. Koronavirová pandemie podle něj představuje největší ohrožení, jakému Británie čelí za uplynulé desítky let.

- Dobrý zpráva z Itálie. Šíření koronaviru v nejhůře postižené zemi Evropy se zpomaluje. Ze statistik posledních tří dní vyplývá, že se zpomalil nárůst počtu nově nakažených pacientů i obětí nemoci Covid-19, kterou koronavirus SARS-CoV-2 způsobuje.

- Češka, která je nyní v tyrolském lyžařském středisku Ischgl v karanténě, se včera vydala na túru, kde se dostala do potíží. Zachránit ji musel vrtulník. Uvedla to agentura APA.  

- Šéf krizového štábu a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula letos podle bookmakerů získá státní vyznamenání (1,65:1), pravděpodobné je i to, že se do konce příštího roku stane ministrem zdravotnictví (1,8:1). Naopak současný ministr Adam Vojtěch (za ANO) ve funkci do konce letošního roku pravděpodobně nevydrží (1,5:1). Vyplývá to z vyjádření zástupců sázkových kanceláří.

 

Každé ráno  budeme na tomto místě připravovat souhrn nejdůležitějších událostí za posledních 24 hodin, tak, abyste v této krizové době byli v obraze  a měli na jednom místě aktuální informace.

 

 

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Díky :-)
Svatava Páleníková
Jsem hlavně zděšena situací ve Španělsku a Itálii, snad to naši lékaři a hygienici zvládnou u nás ukočírovat.
Danka Rotyková
Moc děkuji Redakci i60, připravili jste perfektní přehled. Jste profíci!
Alena Tollarová
Díky, redakce. Soňo, taky jsem odklikla to sdílení polohy na mapách, ale nejsem si vůbec jistá, jestli je to dobře.
František Matoušek
Skvělý výcuc zpráv. Díky.
Eva Mužíková
Děkuji, přečteno.
Hana Rypáčková
Díky za shrnutí. Mapy potřebují informace o pohybu mobilu v kapse. Kudy baba tudy já.....
Soňa Prachfeldová
Děkuji za čerstvé zprávy. Na Mapy.cz dostávám upozornění, když sdělíme polohu, budu dostávat informace, kde pravděpodobně se mohu setkat s nakaženými osobami. Trasa. Nevím,zda je to dobré.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.