Česnečka se ztraceným vejcem
Foto: autorka

Česnečka se ztraceným vejcem

26. 3. 2020

Úkol č. 3 – Recept v nouzi

Dnes jsme měli chuť na česnečku, a abych to nějak vylepšila, rozhodla jsem se vložit do ní ztracené nebo chcete-li pošírované vejce.

Česnečku v našich končinách zná snad každý a každý má také na ni ten svůj, zaručeně nejlepší, recept. A ingredience se na tuto jednoduchou polévku doma vždy najdou.

A co to pošírované vejce, víte, jak na to?

Do menšího kastrůlku  dejte vařit vodu, osolte. Než voda začne vřít, rozklepněte si do malé misky vajíčko, pěkně opatrně, musí zůstat celé. Když už voda vaří, přidejte do ní jednu lžíci octu a lžící udělejte ve vodě vír. Opatrně do středu víru vlejte vejce. Pokud se vám to podaří, tak sledujete, jak bílek dělá kolem žloutku „ulitu“. Vařte přesně 4 minuty. Bílek musí být pevný a žloutek se musí krásně roztékat.

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Eli, dobré nakopnutí, už jsme česnečku dlouho neměli. To vajíčko bych mohla zkusit Zdenkovi, ale já můžu žloutek jedině tuhý.
Anna Potůčková
Mám tuto polévku také ráda!
Elena Valeriánová
Evi, myslíš to bíle v misce vedle chlebových krutonků? Ano, to je sýr.
Eva Mužíková
No super nápad, já vejce do česnečky jen rozmíchávám. To bílé je asi sýr????
Hana Čadová
Česnečku se ztaceným vejcem mám ráda. Tato polévka já dobrá po večerním tahu.
Jana Šenbergerová
Mňam. Klidně bych mohla vařit česnečku každý den, a to na různé způsoby. Také jsme měli tento týden jednu se ztraceným vejcem. Ztrácím ho přímo do rozvířené polévky. Je sice trochu střapatější, ale to nám nevadí. Eleno, teď nám velmi přichází vhod tvoje bylinková sůl, kterou jsem šetřila. Takže ještě jednou díky za ni a krásné dny v karanténě bez karantény v hlavě. ♥
František Matoušek
Chválím, česnečku mám rád (vejce nemusím). Zrovna dnes ji mám objednanou.
Soňa Prachfeldová
Výborné, česnečku miluji.
Alena Tollarová
Tak takové ztracené vejce, to je hotová alchymie. Vzpomněla jsem si, jak takové vejce lovila Eva B. z polévky na jednom z moravských setkání, úplně vidím tu situaci jak jsme se smály. A vůni česneku cítím taky, možná se tu ještě vznáší od večerních topinek.
Zuzana Pivcová
Já si to pamatuji z nějaké staré maminčiny kuchařky, že byla tzv. ztracená vejce. Sama jsem to ale nikdy nezkoušela. Česnečku bych si dala, ale brzdí mi v tom to, že nemám doma česnek. A do krámu - mám, nemám??

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.