Recept v nouzi
Foto: autorka

Recept v nouzi

27. 3. 2020

Na dnešek jsem si naplánovala uvařit oběd na téma Recept v nouzi, což jsem také udělala.
Ale! Už jsme snědli pohankovou polévku a byli v polovině dalšího chodu, když se Pavel jen tak mezi řečí zeptal: „Nechtěla sis to vyfotit?“ „Chtěla, ale zapomněla,“ vykřikla jsem.
Inu, co není v jedné hlavě, je naštěstí v druhé. Jen díky tomu vám mohu předložit, co jsem ukuchtila ze zásob, které mívám vždycky doma pro strýčka Příhodu.
Potřebovala jsem:
4 větší cibule
1 velký stroužek česneku
olej
konzervu hovězího masa /může být i vepřové/
malou konzervu rajčatového protlaku
špagety (2/3 balení)
sůl, worcester
Postup:
V rozehřátém oleji osmahnout na plátky nakrájený česnek, přisypat nahrubo nakrájenou cibuli a společně dusit pod pokličkou do měkka s občasným dolitím trochy vody, aby se to nepřipalovalo. Mírně přisolit a vmíchat protlak a následně přidat na kostičky nakrájemé maso. Z hovězího odstraním tuk. Z vepřového také, ale použiji ho třeba k večeři na chléb sypaný cibulkou. (Nezdravé, ale výborné.) Promíchám a dochutím worcestrem podle chuti. Raději nepřehánět.
Je možné sypat strouhaným sýrem nebo jen zelenou cibulkou.
My si k tomu většinou dáváme několik pouze opláchnutých listů ledového salátu.

Původně se vaří z čerstvého hovězího zadního a říkáme mu indiánské špagety. Proč? Inu, protože jsem se ho naučila vařit podle kamaráda, Indonésana, který s námi bydlel na koleji.

Zbylo nám i na zítřek.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Emi, pokud máš na mysli tuk, pak různě podle toho, co zrovna vařím. Někdy použiji máslo, někdy sádlo, jindy slunečnicový nebo řepkový olej, ale také olivový. Umělé tuky nepoužívám vůbec. U tohoto receptu používám sádlo z konzervy, pokud použiji čerstvé maso, pak olej. Jinak celý život vařím na plynovém sporáku. Vyhovuje mi to, jen doufám, že plyn nedojde. Díky, žes nakoukla.
Dana Novotná
Recept dobrý, akorát by mě zajímalo, v kterých konzervách je to maso. Už jsem dlouho žádnou nekupovala, protože to byl hnus bez masa! Ale pořád mám doma na mražáku nějaké maso, takže žádný problém.
Soňa Prachfeldová
Také miluji špagety na rùzny způsob. Bez masa i s masem. A hlavně je to rychlé a mě nebaví stát dlouho u plotny. Jani voní až sem.
Marie Měchurová
Těstoviny jsou prima - těstoviny 100 x jinak. My je máme rádi se špekem, cibulí a plísňákem ….takové falešné halušky
Alena Tollarová
Dobrý tip, Jano.
Jana Šenbergerová
Potěšily mě vaše reakce a ještě víc, pokud někomu tento recept přijde vhod. Každý může samozřejmě obměňovat podle chuti a libosti. Přeji dobrou chuť. :-)
Eva Mužíková
Jani, to byla skoro " hororová" situace. Suprový typ, ke všemu mám vše, dokonce i ty vepřové masové konzervy. Jen je to pro jednoho je v ní hodně masa, druhou půlku si dám večer na chleba s hořčicí. Díky.
Naděžda Špásová
Jani, špagety máme taky rádi. Já si maso nakrájím na malinkaté kostičky a zamrazím, pak už jen ingredience. Takhle z nouze občas dělám drůbeží játra se zeleninou a jidášovým uchem. Zrovna dneska jsme to měli k obědu. Ať žijí šikovné hlavy kuchařinek. :-)
Anna Potůčková
Špagety mám také ráda. Jídlo nemusí být na přípravu a ani finančně náročné. Klidně bych si dala s Tebou!
Dana Puchalská
Ano, kdo má doma jakékoliv těstoviny, má vyhráno....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.