Nejoblíbenější zvíře
Foto: autorka

Nejoblíbenější zvíře

2. 4. 2020

Moje nejoblíbenější zvíře je kůň.

Chodím venčit psa a mám takové štěstí, že hned za naším domkem je říčka Litavka a za ní je ustájeno pár koní.

Jeden je hnědý a druhý je trochu do šedobílé barvy. Každé ráno je chodí nakrmit a pustit na louku mladá děvčata. Starají se o ně dobře, a tak se na nich i můžou občas projet. 

Kůň má důstojnou chůzi a budí ve mně vznešenost, klid v duši a nádherný pocit klidu a lásky k těmto krásným a hrdým zvířatům. Vždy, když se vracíme s Roxynkou (fenka) domů, tak se koníci pasou na louce nebo pojídají v této době slámu.

Přijdu domů, umyju fence packy a jsem štástná, že jsem zase mohla vidět tak krásná zvířata.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Koně jsou krásní, párkrát jsem se k nim mohla přiblížit. Když jsem viděla klisnu s čerstvým hříbětem, byla jsem moc mile překvapená, jak se k němu měla. Nádhera!
Jan Zelenka
Koně jsem měl vždycky rád. Ale krav jsem se jako dítě bál. Naproti domu byl bývalý lobkovický velkostatek, pak státní statek a hned vedle domu velké soukromé hospodářství pana Vorla. Takže koně před domem byli každou chvíli. Dokonce mi pan Vorel dovolil koně pohladit.
Eliška Murasová
Marie, taky mám moc ráda koně, dívají se na vás tak vědoucně, jsou to krásná zvířata.
Hana Rypáčková
To ti věřím, taky koně miluji, ale dlouho jsem na něm neseděla. Dobré čtyři roky s Honzíkem, kdy se sám bál..To teploučko, co z něj sálá... V dětství jsem si chodila u pratety do chlíva obejmout krávu Malinu. Přežvykovala si a byla taky taková teploučká...
Elena Valeriánová
Ke koním mám respekt, ráda se na ně dívám z bezpečné vzdálenosti. Ale nedávno jsem jednoho "potkala" a ten byl tak krásný, že jsem byla nucena koníčka pohladit.
Martina Růžičková
Také mám koně moc ráda. Hezky jste to o nich napsala.
Eva Mužíková
Marie, také chodím skoro denně okolo pastviny s devíti koňmi. Jsou různých majitelů, starají se o ně majitelé ranče. A opravdu dobře. Během dne jsou venku, měla jsem možnost vidět i jejich stáje. Často tyto koníky potkávám na okolních lukách a v lesích, vyhřebelcované a osedlané. Jsou to hezká shledání, podobná tomu Vašemu.
Dana Puchalská
Ano koně, to je krása a elegance sama. Pohled na koně v přírodě je jedinečný zážitek.
Naděžda Špásová
Marie, vím o čem mluvíte, koně jsou v naší rodině taky v oblibě, kromě našich dvou pejsků, králice a morčice, máme v rodině i koně. Tedy ten je naší dcery. :-)
Zuzana Pivcová
Koně jsou krásní a moudří, ale pro mě za současných podmínek jen k dívání. V mládí jsem chvíli zkoušela jezdit, ale nehodila jsem se na to. Můj vztah k nim se tím však nezměnil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.