Fotoreportáž - Husův vrch a hlaváček jarní
Foto: autorka

Fotoreportáž - Husův vrch a hlaváček jarní

10. 4. 2020

Husův vrch se nachází u obce Hostomice nad Bílinou. Na tomto chráněném kopci vykvétá každoročně zlatavá nádhera hlaváčku jarního. Toto krásné místo určitě stojí za to navštívit. Pro ty, kteří se do této lokality nemohou vydat, nabízím fotoreportáž.

Jako loni i letos jsem se vydala na Husův vrch pokochat se touto krásou. Šla jsem přes Světec směrem na Úpoř, okolo voltaické elektrárny, která hyzdí krajinu. Vznikla na místě bývalého oprámu, který byl zasypán popílkem. Podle mě zločin na přírodě. Přes Hostomice jsem došla na Husův vrch a pak jsem se už  kochala pohledem na zlatavou nádheru hlaváčků. Pojďte se také podívat, i když jen na fotky. 

Ať žije jaro, i když letos poněkud jiné, vzhledem k neblahým událostem, které nás postihují. Příroda se ale oklamat nedá a žije si podle svého harmonogramu. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji přátelé, ať žije příroda a my v ní a s ní !
Jan Zelenka
Hlaváček jarní jsme obdivoval pokaždé, když jsme s otcem lezli na třebenický Košťálov. Býval chráněnou rostlinou. Nevím, jak je tomu dnes. Moc pěkná fotogalerie, Soňo!
Naděžda Špásová
Soni, to je krásná příroda, Hostomice mi něco říkají, ale zaboha si nevzpomenu co. Už jsem tam určitě byla. Fotky jsou super. :-)
Jana Šenbergerová
Díky, Soňo, miluji místa, na kterých ve velkém kvete jeden nebo více druhů rostlin. Např. sněženková, bledulová, sasanková, fialková, konvalinková, s medvědím česnekem, narcisy, orchidejemi, koniklecem, a teď dokonce i hlaváčkové.
Eva Mužíková
Ráda jsem se s Tebou toulala, to focení proti slunci je pro Tebe tipické. Umíš.
Soňa Prachfeldová
Děkuji, moc ráda se s vámi o tu krásu alespoň takhle podělím
Irena Mertová
Krásné fotky, díky za procházku :-)
Věra Ježková
Soňo, děkuju. :-)
Jitka Hašková
Děkuji za krásnou procházku v přírodě, alespoň na fotkách, když nemohu nikam daleko.
Alena Tollarová
Tam jich je ... krása! Já už bych někam jela, až bych plakala. Na Oblík, Číčov ... U nás je hlaváčková stráň hned ve vedlejší vesnici, v Klenči. Rozsahem není velká, ale taky je to pěkné podívání.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.