Převlečené stromy
foto: autorka

Převlečené stromy

1. 5. 2020

Nevím, co když to stromy mají s těmi převleky podobně jako lidé, zkoušejí být občas někým jiným, nebo něčím jiným? Koukni, jak nás vidíš, co vidíš, ptají se. No, třeba tam číhá pes, kousek dál vidím příšerku, vedlejší strom je trochu necudný, tenhle si tančí, druhý cvičí jógu, ten pro mě představuje  jakýsi abstraktní obraz , ten koně ..... fantazie nezná meze, mám ty proměny tak ráda.

Chodím po lese, obzvlášť v tomto čase, kdy se nám naše aktivity a možnosti trochu scvrkly, fotím, rozhlížím se, představuju si, bavím mě to, raduju se  a jsem šťastná. Les je uklidňující, plný zvuků, vůni, barev, kytek a sem tam i lidí. Nejlepší je to v poledne, to všichni obědvají, nebo jsou v práci, roušku skoro nenasadím.

Pozoruji stromy a jejich dřevohrátky už mnoho let a stále mě překvapují, stačí kousek popojít a vše se změní. Když jdu s někým, může mít  jiné oči, jiné vnímání a moje představa mu nic neříká.

Pojďte si se mnou zkusit uvidět stromy trochu jinak, méně obvykle …

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Moc hezká sbírka. Už delší dobu si chci uspořádat složku stromů a lesů, ale jaksi jsem se k tomu ještě nedonutila. Třeba teď, když vidím tu krásu, se k tomu odhodlám. Díky za pěkné pokoukáníčko.
Eliška Murasová
Paní Jano, líbí se mi, jak jste popsala úvodní fotku, také ji považuju za velmi zvláštní a zajímavou a patří k mým oblíbeným. Ostatním děkuju za krásné komentáře, a slibuju, že nepřestanu rozšiřovat svoji sbírku o další exponáty.
Jana Kollinová
Když se delší dobu dívám na úvodní snímek moje fantazie je bez hranic. Ve středu vidím krásné sloupoví, bránu do časů minulých. Obrovské oči a rohy mě děsí. Děsivá je i spodní třetina, kde tvor z budoucnosti ukazuje zuby a tak lze snímkem procházet a nechat fantazii žít. Paní Eliško, děkuji. V době koronavirové je Váš příspěvek návodem na aktivní vnímání takových jedinečností, jakými jsou stromy kolem nás.
Jana Kollinová
Miluji stromy a autorčin výběr je krásnou prezentací výběru z mnoha variací. Titulní snímek vnímám jako "pána lesa" nebo dokonalé mimikry jedné z mnoha nočních můr. Jedním slovem - nádherné!
Libuše Křapová
Eli, hezkýý :-)
Elena Valeriánová
Stačí se dívat. Dívat a vnímat. Představivosti se meze nekladou. Eliško je to úžasné. Já chodím nejraději ráno. Po cestách, kde jsem byla mnohokrát a jednou za čas taky něco objevím, přitom jsem okolo šla nesčetněkrát. posledně to byl frňákovník a čísi tvář. Stačí jiný zlom světla a je to (třeba auto na balkóně). :-)
Eliška Murasová
Vidím, že je nás hodně, co máme rádi stromy a milujeme les. Jarko (10:41), ten titulní strom, jak mu říkáš, je vlastně břeh slepého ramena Odry a jeho ruce jsou stromy . Musela by sis lehnout na zem, abys ho viděla v této podobě.
Jitka Hašková
Děkuji, je to moc krásné.
Jaroslava Handlová
Jsem zamilovaná do lesů a stromů. Eliško, máš úžasnou sbírku. Ten titulní strom bych ráda viděla naživo, to je parádní kousek :-)
Dana Hošková
Opravdu úžasné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%