Nespolehlivý zub

Nespolehlivý zub

9. 5. 2020

Po marné, dlouhodobé léčbě kořenových kanálků a spoustě prodělané bolesti  jsem pravila svému zubu: Zube, mám tě už plný zuby! A udělala razantní rozhodnutí: Ten mizernej, nespolehlivej zub musí pryč! Nebudu čekat, až mne zas nečekaně zradí v ten nejnevhodnější čas…

Nastalo stresující rozhodování a hledání zubaře. Můj oblíbenec, kterému jsem přezdívala Plukovník MASH podle nekončícího, ale výborného amerického seriálu, si dovolil v mezičase umřít.

Byla jsem úspěšná, našla jiného šikovného chirurga, prožila si menší peklo, ale byla bez zubu a konečně, jak jsem doufala, i bez bolestí.

Druhý den ovšem tvář oteklá k nepoznání, vylepšená fialovomodročervenou velikánskou modřinou.  Já zblblá pojídáním prášků proti bolesti, pusu, do které se mi stěží vešla čajová lžička. Navíc se mi tam udělala i tvrdá boule, což mě notně znervóznilo. Oteklá papula se mi posunula téměř až na rameno.  V zrcadle jsem se skoro nepoznávala, jak jsem byla krásná.

Vystartovala jsem do lékárny pro heřmánek a další prášky. Na chodbě jsem potkala sousedku, strnula a povídá: Co se vám stalo, kdo vám to udělal ??? Na poslední chvíli jsem spolkla odpověď – no kdo asi, jsme v bytě jen dva! Ještě že jsem to neřekla, mohla mne navštívit policie kvůli domácímu násilí !

V lékárně opět ta samá otázka, z jejich strany spíš jako legrace. Tentokrát má odpověď zněla: To víte, to jsme my, důchodci. Nudíme se, a tak, když ráno vstaneme, spočítáme si svá bebíčka, jedno vybereme a hned letíme do lékárny nebo k doktorovi…já mám například dneska na programu zub. A kdo mi to udělal ?  Takhle se na mně vyřádil doktor, a to ještě za to dostane zaplaceno od pojišťovny !!!

P.S.  Mé velké díky zubařům a vůbec všem zdravotníkům, bez nich by se nám sakra špatně žilo, a to nejen v dnešní „koronavirové“ době !

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Vtipně jste tu nemilou záležitost popsala. Jste statečná.
Eva Mužíková
Málem mne z toho vyprávění a příspěvků níže, začaly bolet i ty zdravé.
Anna Potůčková
Zuby bolí prakticky celý život, když rostou, když je v nich kaz, když jsou záněty a také když se už trhají. A nepříjemné alespoň pro mně jsou i ty otisky na falešné zuby! Ale i tyto nepříjemnosti jsi nakonec napsala úsměvně!
Alena Tollarová
Horor ve stylu cizí neštěstí čtenáře potěší jsem si se zájmem přečetla. A jsem dost ráda, že mám většinu svých zubních hororů za sebou. Přeji budoucí pěkné pokousání i pokoukání na tvářičku se schovaným novoučičkým zoubkem :)
Soňa Prachfeldová
Jo zuby, ty dají člověku zabrat. I v dětství i ve stáří.
Dana Puchalská
Téma zubaři a my je někdy námět na horror. Měla jsem zubaře, který mi tak opravil zuby, že jsem z toho byla na prášky. :-( :-( A ještě dlouhou dobu jsem se budila hrůzou, že ho budu muset někdy navštívit. Ale pak nastal zázrak, sehnala jsem skvělou paní zubařku. Ikdyž teď je na mateřské dovolené. Ale její práce je vynikající.
Zuzana Pivcová
Tak už jsem to vylepšila. Zub drží stále dodnes. :-D
ivana kosťunová
Líbí se mi ten humorný tón- nevím, jestli bych si zachovala humor v takovéhle situaci :))
Jana Hošková
Hanko, držím palce, ať se to obejde bez ztráty zubu ! A k Zuzce - podívala jsem se na minigalerii a chybí mi tam ten konečný výsledek !!! Bezvadný běloskvoucí zub, abych mohla závidět ! :-)) Jinak ztráta předních zubů je moje noční můra...že bych si pak radši vyrobila dřevěnej, jako měl G. Washington, či kdo to byl, abych se vyhnula té úděsné proceduře ??? :-))
Hana Šimková
Jak s Vámi cítím, protože prožívám celý týden to samé. Ještě že se ta znetvořená tvář dá schovat do té roušky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...