Neděle 10. května: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Neděle 10. května: Co by vám nemělo uniknout

10. 5. 2020

V České republice se nakazilo nemocí Covid-19 celkem 8095 lidí, z nichž se 4448 lidí uzdravilo a 276 jich zemřelo. Aktuálně v Česku zůstává 3365 nakažených.

- Tuzemská obchodní centra nad 5000 metrů čtverečních se od pondělí znovu otevřou téměř v plném provozu. Uzavřeny v nich budou muset nadále zůstat stravovací provozy. Fungovat budou moci také obchody nad 2500 metrů čtverečních. Platit budou přísná hygienická a bezpečnostní pravidla. Lidé si budou moci zkoušet po dezinfekci rukou oblečení i obuv.

- Plavecké stadiony, aquaparky a sauny by mohly otevřít už 25. května. Tedy v poslední fázi rozvolňování vládních opatření proti koronaviru. Informaci České televize potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Pro návštěvníky ale budou podle něj platit přísnější pravidla.

- Praha chce v létě přitáhnout na dovolenou české rekreanty. Za každou noc pobytu dostane turista poukázku se dvěma body v celkové hodnotě 400 korun na zvýhodněné nebo bezplatné vstupy do galerií, hvězdáren, planetária nebo zoo. Více zde.

- Vnější hranice Evropské unie budou možná uzavřené do poloviny června. Prodloužit opatření o další měsíc navrhla Evropská komise. Zrušení zákazu vstupu cizincům by podle zástupců unijní sedmadvacítky mělo předcházet znovuotevření vnitřních hranic mezi jednotlivými členskými státy.

- Počet potvrzených případů nákazy koronavirem celosvětově překonal hranici čtyř milionů. Vyplývá to ze statistiky specializovaného serveru Worldometers, podle kterého v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo přes 276 tisíc lidí.

- Na Slovensku testovali v pátek 3910 osob a plicní chorobu Covid-19 neměl nikdo z nich. Celkové číslo pozitivně testovaných tak zůstává na 1455 a v zemi dosud zaznamenali 26 úmrtí.

- Za posledních 24 hodin ve Francii na nemoc covid-19 zemřelo 80 lidí, obětí je tak celkem 26 310. S odvoláním na tamní ministerstvo zdravotnictví o tom informuje agentura Reuters. Počet hospitalizovaných se naopak snížil z pátečních 22 724 na 22 614.

- Itálie za posledních 24 hodin zaznamenala 194 úmrtí na nákazu koronavirem, informuje agentura Reuters. Jde o menší přírůstek než předcházející den, kdy bylo mrtvých 243. Celkem koronaviru v zemi podlehlo 30 395 lidí. Nakažených je 218 268.

 

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Děkuji Honzo, to je vždy první rubrika kterou po otevření íčka vyhledám.
Jitka Hašková
Děkuji za info. Ani v neděli nevynecháš, což je chvályhodné.
Dana Puchalská
Děkuji Honzo. Ano, je to od Tebe záslužná práce. Taky by se dalo říct, že máš "práce jak na kostele". Děkuji.
Jan Raška
Ahoj Věrko, vlastně nevím, ale možná to bude stačit do konce května, a pak se uvidí, ale už to snad nebude na denní zprávy, ale třeba jen občasné... Tedy aspoň doufejme. A díky!
František Matoušek
Zajímavý je způsob body turistům a nsledné slevy. No, taky forma jak získat návštěvníky. Díky za info.
Věra Ježková
Honzo, děkuji opět. Je to velmi záslužná a jistě i dost náročná práce. Tak mne napadlo: Dal sis nějaký termín, do kdy budeš ve svých přehledech pokračovat? Třeba do prázdnin? Protože ten prevít tu bude ještě hodně dlouho, ne-li pořád.
Soňa Prachfeldová
Díky a doufejme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.