Na chatu s Přemyslem Bičovským - dnes od 14.00 hodin
Přemysl Bičovský. FOTO: Žít Teplice

Na chatu s Přemyslem Bičovským - dnes od 14.00 hodin

1. 6. 2020

Fotbalový reprezentant a člen Klubu prvoligových kanonýrů Přemysl Bičovský bude dalším hostem naší on-line besedy s názvem "Na chatu s...". Popovídat si můžete s Přemyslem Bičovským ve středu od 14.00 hodin.

Přemysl Bičovský je bývalý prvoligový hráč Teplic a Bohemians, později úspěšný trenér. Se 130 góly je členem Klubu ligových kanonýrů. V československé lize vstřelil celkem 106 gólů, dalších 24 gólů dal v rakouské lize.

Bičovský byl středovým hráčem s vynikající kondicí a houževnatostí, s perfektním výskokem a hrou hlavou i s neméně dobrou střelou. S fotbalem začal roku 1959 v Košťanech na severu Čech. V roce 1967 jako sedmnáctiletý dorostenec přestoupil do teplického klubu mezi ligové hráče. V Teplicích se vypracoval ve fotbalovou hvězdu a pomohlo mu i dvouleté období (1970–1972) strávené na vojně, v prvoligové Dukle Praha.

V roce 1977 se rozhodl změnit klub a ve svých 26 letech přestoupil do týmu Bohemians Praha. Zde hrál až do roku 1983 a odnesl si také titul fotbalového mistra Československa. V lize za celou svoji hráčskou kariéru odehrál 434 zápasů.

Byl členem československé fotbalové reprezentace v letech 1970–1975 a 1980–1983 nastoupil v 45 mezistátních zápasech, v nichž nastřílel 11 branek.

Přemysl Bičovský letos v srpnu oslaví sedmdesátku. Je ženatý, má dva syny.

Otázky pro pana Přemysla Bičovského nám můžete posílat na e-mailovou adresu chat@i60.cz. Anebo se ptejte přímo ve středu 3. června od 14 hodin.

Na chatu s...
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
Škoda, že pro rozhovor musíme používat jakýsi chat. Na chatu, to bych se podívat jel. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.