Letní odpoledne v Bílině
Foto: autorka

Letní odpoledne v Bílině

16. 7. 2020

Dnešní krásné letní odpoledne jsem jela s vnoučaty do Bíliny autobusem. Pro děti to je svátek, jet jiným dopravním prostředkem, než autem. Zato pro mě je to docela horor.

Abych trefila do správného autobusu, abychom stihli odjezd i příjezd, aby nám vzali kočárek, abychom bez maléru naložili kočárek, aby nám v uličce v zatáčce neujel i s Matysem, jelikož brzdy jsou již chabé. Když jsem vše zvládla na první dobrou, vystoupili jsme v Bílině na náměstí a hurá na zmrzlinu.do cukrárny. Děti v pohodě, já jsem se odměnila dvojkou, neboť jsem přece jela veřejným dopravním prostředem a neřídila. Z cukrárny jsme se vydali na Kyselku, podél řeky, krmení jsme měli s sebou, tak nás kačenky nadšeně doprovázely a vynořila se i mladá nutrie. O lázeňské Kyselce mám v galerii článek z února 2019, proto se nebudu opět rozepisovat o historii a současném smutném stavu bývalých lázní. Jen bych se chtěla zmínit, že Bílinská Kyselka se čerpá z přírodního pramene od roku 1664. Pití této minerální vody zamezuje překyselení žaludku, zlepšuje látkovou výměnu a používá se i k inhalování cest dýchacích.

Moje zastavení bylo u tulipánovníku liliokvětého, byla jsem natěšená, že už pokvete, ale zatím  jsou jen uzavřená poupata. Tento strom je  starý jako vznik Lázní Bílina. S Matýskem a Kristýnkou jsme pokračovali do lesní kavárny zvané Kafáč, kde jsem si spokojeně dala kávu a děti jejich oblíbené hranolky a limo. Pro děti jsou tam i různé prolézačky, tak jsem si spokojeně odpočívala, až když jsem mrkla na hodinky, konec poklidu. ... Autobus nečeká, tak jsme uháněli jak o závod na náměstí a stihli jsme ho na poslední chvíli. A dovezl nás ve zdraví do Světce. 

Doma jsem radostně odevzdala děti rodičům a spokojeně se naložila do vířivky. Na dosah ruky byla další dvojka, však jsem si ji odpracovala a zasloužila. Příští výlet bude vláčkem. Bude další horor, ale my to zvládnem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji Alenko, Jitko
Jitka Hašková
Děkuji. Užili jste si bezva výlet.
Alena Vávrová
Soňo díky, tam už jsem dlouho nebyla, jen s tebou v článcích. Vnoučata máš miloučká. Fotky pěkné a ten Bořeň je z této strany nádherný!
Soňa Prachfeldová
Děkuji děvčata a Honzo.
Anna Potůčková
Takový výlet by se mně také moc líbil. Vnučka má úžasnou babičku!
Alena Tollarová
Soňo, do Bíliny a na Kyselku už se dlouho chystám, ale pořád mi nějak uniká. Ale zrovna včera mi psala kamarádka, že by ráda na výlet. A já jí odepsala . Duchcov, Bílina? Takže možná už brzy se tam taky podívám. Tvůj článek mě nalákal ještě víc.
Jan Zelenka
Soňo, moc pěkné. Když procházím íčkové články, vidím, co vše v naší pěkné zemi neznám. Snad ještě něco doženu. Alespoň na Ústecku.
Soňa Prachfeldová
Děvčata já vás adoptuji a koupíme si mikrobus a budeme jezdit okolo. Jen ty vlaky, hrůza co se děje na dráze. Dnes zase v Řetenicích vlak najel na výhybku, kam neměl, 80 cestujících muselo být evakuováno, naštěstí bez zranění. A tímhle směrem jsem chtěla s dětmi do ZOO Ústí n.L. Zlaté autíčko !
Eva Mužíková
Také bych chtěla být Tvojí vnučkou....:)))). Hezky jsi nám váš výlet zdokumentovala.
Jana Šenbergerová
Milé děti, hodná babička, to musela být pohodička. Také jsme s dětmi vyjížděli do okolí vlakem nebo autobusem. Díky za sdílení, Soňo. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.