Když nám prší a voda hučí...
Foto: autorka

Když nám prší a voda hučí...

26. 7. 2020

Každý den chodím ráno s fenkou na procházku kolem naší klidné říčky Litavky. Je to taková klidně plynoucí voda, která pohladí po duši.

Když je ale po vydatném dešti a voda se vylije ze břehu, tak se valí a bere vše, co jí přijde do cesty. Rozlévá se po louce, zaplavuje obydlí a nezadržitelné se valí bez koryta dál a rychleji. To je  potom procházka  nemožná a člověk žasne, co dokáže velká neudržitelná voda způsobit.

Je pravda, že voda velmi rychle po deštích ustupuje a nechává za sebou jen rozměklou a zaneřáděnou půdu. Vše se časem dá do normálu a člověk zase toužebně kouká na tekoucí a klidnou vodu, která se jen tak pomalu plouží korytem a nikomu už neškodí. Příroda je kouzelná, ale také dává nám lidem vědět, že se máme snažit přírodu neničit, ale citlivě pomáhat tak, aby bylo co nejméně záplav a  málo škod.

Soutěž Voda
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Ten obrázek je k pravdivému textu velmi výstižný ...
Eva Mužíková
Nápadité.
Naděžda Špásová
Voda je živel, vždycky říkám, že před vodou a ohněm neutečeš.
Hana Nováková
Hezký příspěvek, voda je prostě živel, který se při povodní nedá zastavit. Člověk si přeje, jen aby mu nenadělala škody na majetku a hlavně, aby se lidem nic zlého nestalo
Marie Seitlová
Pěkně a pravdivě napsáno.
Daniela Řeřichová
Fotografie dobře ilustruje článek, který je k zamyšlení a díky za něj.
Martina Růžičková
Hezky napsáno.
Dana Puchalská
I malá voda dokáže způsobit velikou neplechu. Natož taková Vltava. Já se nemohla taky dost dlouho na řeku ano podívat. Vím že je to už skoro 18 let, ale zapomenout se fakt nedá. Proto si přeju, aby těch hnusných záplav bylo co nejméně.
Jitka Hašková
Hezký článek. Škoda, že není více fotek.
Irena Mertová
Hezky napsané, člověk si nemůže myslet, že všechno uřídí a že se stal pánembohem... Chodili jsme celé roky v Braníku k Vltavě, měli jsme ji rádi, ale když v r. 2002 spláchla Prahu, nemohla jsem se na řeku asi 2 roky ani podívat, jak jsem jí to měla za zlé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.