Khaki. Barva, kterou ženy buďto milují nebo nenávidí
Ilustrační foto: pinterest.com

Khaki. Barva, kterou ženy buďto milují nebo nenávidí

1. 8. 2020

Málokterá barva budí tak kontroverzní reakce. Některé ženy ji označují za mimořádně neslušivou. Jiné na ní nedají dopustit. Khaki oblečení si buďto zamilujete nebo ho celý život odmítáte.

Oblečení v té podivné barvě se někdy říká vojenský styl nebo safari styl. S železnou pravidelností se vrací na přehlídková mola, takže ženy vyššího věku pamatují časy, kdy byly khaki kousky velkým módním hitem, ať už šlo o šaty, košile, bundy či kalhoty.

Zpravidla bylo podstatné, že více či méně připomínaly vojenskou uniformu, tedy měly různé nárameníky, pásky, kapsičky, nášivky, zipy. Ovšem módní návrháři čím dál častěji používají khaki barvu i na šaty společenské, na oblečení elegantní. Je to barva zajímavá a ne každé dámě sluší. Přesněji řečeno, mnohé ženy si myslí, že jim rozhodně nesluší.

Naopak jiné si nedovedou svůj šatník bez nějaké té sportovní khaki bundičky či pohodlné košile představit, ať je jim třicet nebo sedmdesát.

Tady je malá inspirace, jak různě lze s touto barvou budící tak rozporuplné reakce zacházet. A důkaz, že může slušet ženám různého věku.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Proti khaki barvě nic nemám,ale vždy musí být dobře sladěná s tím,co ještě máme na sobě.Ffota jsou pěkná ,určitě bych si nějaké šaty vzala na sebe. Dobrá inspirace. Dík.
Alena Tollarová
Khaki barvu nemusím. Nažehlila jsem se po večerech tolik košil, že mi z toho šla hlava kolem :) ale shodou okolností jedny letní volnočasové kalhoty v té barvě mám. Pro šaty bych se asi nerozhodla.
ivana kosťunová
Khaki barvu nevyhledávám, ale nevadí mi. Záleží hodně na tom, s jakými barvami ji kombinuji, a jaké doplňky zvolím.
ivana kosťunová
Khaki barvu nevyhledávám, ale nevadí mi. Záleží hodně na tom, s jakými barvami ji kombinuji, a jaké doplňky zvolím.
Jitka Hašková
Vzhledem k tomu, že jsem už dost, nepamatuji si, že by khaki pro ženy byla módním hitem zvláště před rokem 90. Armáda nebyla v oblibě a ještě nosit khaki. Jak napsala Jarka, muži toho měli dost na vojně a v soukromí o to nestáli.
Ilona Erika Kolář
Tak paní v úvodním fotu vypadá o deset let starší. Třeba zimní typům nesluší vůbec.
Jan Zelenka
Mně se to nelíbí ani na mužích, natož na ženě.
Hana Rypáčková
Oblečení do přírody ,ležérní na výlet, mám jich dost a nerada se s oblečením na čundry loučím...
Olga Škopánová
Problém je v tom, že kromě bílé nejde khaki dohromady s žádnou jinou barvou, snad ještě s hnědou.
Jaroslava Handlová
Když jsem se asi před čtyřiceti lety ukázala v nových šatech v khaki barvě, manžel k tomu byl velmi kritický. Prostě říkal, že si toho odstínu užil dost na vojně a netouží to vidět na mně. Ty šaty po nějakém čase „odešly z domu". Mně se však khaki barva zdá být velmi praktická zejména do přírody, tak nedávno jsem si opatřila dlouhou košili v této barvě. Cítím se v ní dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%