Život běží
Ilustrační foto: pixabay.com

Život běží

31. 7. 2020

Ano, život běží čím dál rychleji. Je to divné, protože člověk je čím dál víc pomalejší, ale to život vůbec nezajímá. On je nastavený jinak a nedá  se s  tím nic dělat.

Jsou v životě chvíle, které chcete víc prožít, více si je užít, ale život vám přináší zase něco nového a bohužel i něco bolavějšího. U toho se ale zdržovat nechcete. Prostě je to život a jeho čas je neúprosný a neúplatný. Nezbyde vám, než se s tím smířit a životu se přizpůsobit.

Když je člověk mladý, tak má život trochu více pochopení a nechá vás všechny prožitky prožít lépe a jakoby pomaleji. Každý rok ale zvyšuje tempo. Vy ne, vy se zpomalujete. Někdy se i docela zastavíte a život prosviští kolem. Je to divné, protože váš život s vámi přestává spolupracovat,ale váš mozek to nechce vědět. Máte pocit, že vás život nechápe.

Snad je to tím, že vám všechno déle trvá, a než ráno vstanete z postele, obléknete se a umyjete, život už je někde vepředu. Už ho nedohoníte. On vás ale začíná šetřit a nesnaží se vás tolik překvapovat. Vy ale už přestáváte život a jeho ubíhání řešit. Stejně životní čas je relativní a začínáte si užívat každé chvilky, kterou vám život ještě dopřeje. A najednou vám život začíná utíkat pomaleji, Za ničím se už nehoníte, nepospícháte vlastně už nikam a jenom si užíváte toho života, co vám ještě zbývá a jste za to vděčni. Prostě to je život!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Strašně mě to utíká, týden hned fuč..
Soňa Prachfeldová
Kolik ještě zbývá ? Něco ano a proto vychutnávejme život , tak jak jen dokážeme.
Dana Puchalská
Ano, je to tak. Hani, článek je krásný a líbí se mi. A jak tak čtu, nejsem sama.
Jana Šenbergerová
Už se nikam nehoním a čas mi pěkně plyne. Vychutnávám si život se vším všudy, příjemné chvíle stejně jako ty méně milé. Stejně nic jiného dělat ani nelze, tak proč si lámat hlavu něčím, co nemohu změnit. A možná ani nechci. Díky tomuto článku jsem se nad tím zamyslela ... :-)
Marie Seitlová
Krásná a zajímavá úvaha.
Marie Měchurová
Mám to taky tak. Týden uběhne jako voda o roku ani nemluvím. Pořád jsou Vánoce, léto sotva přišlo, už se připravujeme na jeho konec. Říkám si, že bych se měla zastavit, a víc si toho času, který nám zbývá užívat. Zatím to nedokážu, zdá se mi, že spěchám čím dál víc. Tento hezký článek mě přiměl trošku se nad tím zamyslet. Děkuju !!
Naděžda Špásová
Hanko, mám podobné pocity. Minulý týden jsme byli v Blatné, ten týden utekl tak rychle, že jsem měla dojem, jako bychom nikde nebyli. Pořád říkám, že se zeměkoule točí nějak rychleji. :(ʘᴗʘ✿)
Věra Lišková
Mám to podobně.
Zuzana Pivcová
Hanko, úvahy máš jedinečné. Tato je obzvláště přesvědčivá.
Alena Vávrová
Moc pěkná úvaha, Haničko ♥ .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%