Týden v Blatné I.
Foto autorka

Týden v Blatné I.

1. 8. 2020

Je to u nás už tradice, kterou jsme neporušili ani letos, a to je dovolená v Blatné. Vlastně dovolená je to jen pro dceru, já a manžel si jezdíme na výlet. Tentokrát jsme z rodinných důvodů byli už v červenci, odjezd směr Jižní Čechy 18.7.20, návrat směr Severní Čechy 25.7.20. Naše postarší auto muselo opět vydržet naložení kufrů, tašek, klece pro hlodavce, a jiných, podle mě nutných věcí, bez kterých se určitě neobejdeme. Zaplať pánbů se to tentokrát obešlo bez hysterických výlevů z mé strany a mohli jsme vyrazit. Počasí se opravdu povedlo, klimatizace v autě jela naplno a cesta nám krásně ubíhala.

Ne, opravdu nemám v úmyslu vám podrobně popisovat celou cestu. Důležité je, že jsme kolem 15.00 hod., po srdečném přivítání s majiteli domku a převzetí klíčů, šťastně skončili na místě určení. O Blatné nemusím nic psát, bylo toho napsáno už hodně a navíc se veškeré informace dají najít na internetu. Chodili jsme na procházky, vyjeli jsme si na výlet do Kašperských hor na hrad Kašperk a samozřejmě tradičně páteční návštěva blatenského parku a zámku. Párkrát nám zapršelo a zabouřilo, ale naštěstí to nikdy netrvalo dlouho a v noci to nevadilo.

Vzhledem k tomu, že jsem fotila ostošest, rozdělila jsem týdenní pobyt na dvě části. První je o přírodě kolem, druhá část bude o hradech a zámcích. Ale ani u hradů a zámku nečekejte nic z historie, také o nich už toho bylo napsáno hodně, dokonce i zde na íčku, neboť se jedná o hrady Rabí a Kašperk a zámek v Blatné.

Na titulce je náš půjčený domek. Přeji všem krásný a pohodový měsíc srpen.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Blatná je krásná.... Moje opravdu mladá kolegyně z práce se tam před cca 13 lety vdávala. Jižní Čechy.... Nádhera, krása, pohoda...
Helenka Vambleki
Krásné fotky. V Blatné jsem byla, ale tuto lokalitu nepoznávám. Snad až v druhém díle uvidím známější místa :-)
Zuzana Pivcová
Takový hezký pobyt můžu každému jen přát. Určitě by se mi to zamlouvalo víc než hotel.
Eva Mužíková
Nadičko, možnost takové rekreace v malém domečku obklopeného krásnou přírodou je k nezaplacení. Musí tam být pohoda, když se na toto místo stále rok co rok vracíte. No a fotky, jako vždy srdíčkové. Voda to je tvoje parketa.
Marie Seitlová
Blatná a okolí je krásné, také jsem tam již 2x byla. Máš krásné fotky, je vidět, že toto místo máte rádi.
Anna Potůčková
Obdivuji Tvou chut stále psát další a další články. Článek opět prima - mám takové ráda, které nejsou moc dlouhé. Fotky Nadi super!
Věra Ježková
Naďo, prima článek, moc hezké fotky. Tvoje sebereflexe mě pobavila. Těším se na pokračování. Připomněla jsi mi Mládkovu písničku „My máme chaloupku v Blatné, je nám to ale prd platné…“. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.