Týden v Blatné II.
Foto autorka

Týden v Blatné II.

4. 8. 2020

V první části našeho letošního pobytu v Blatné jsem vám na fotkách nabídla přírodu kolem našeho pronajatého domku a okolí. S ohledem na skutečně velké množství fotek, které jsem za týden nafotila, vám v druhé části nabídnu hrady a zámek, se kterými jsme měli co do činění. Jsou to zříceniny hradu Rabí a Kašperk, zámek jistě uhádnete, ano, je to Blatná.

Přes obec nebo malé městečko Rabí jsme tentokrát jen projížděli, ale hrad jsme navštívili v r. 2009. Mám na to nezapomenutelné vzpomínky. Jednak jsem skončila léčbu rakoviny a za druhé s námi byl naposledy náš první pejsek Amíček, který umřel 28.10. téhož roku. Vyfotila jsem si ze silnice jen hrad, ale není to dlouho, co byl na íčku článek z návštěvy hradu s popisem a fotografiemi. Další naší zastávkou byly Kašperské Hory a zřícenina hradu Kašperk, který leží asi 3 km od města. Z parkoviště je to cca 1,5 km, jde se lesem do mírného kopce, takže pohoda, ovšem nesmí být teplota skoro 30 stupňů, ale zvládli jsme to. Abych pravdu řekla, byla jsem trochu zklamaná. Jedná se sice o královský a se svou nadmořskou výškou 886 m také nejvýše položený hrad v Čechách, ale množství lidí, všude fronty, uzavřené nádvoří, kam se smělo jen s prohlídkou hradu, nás odradily. Zakoupili jsme magnetku, turistickou známku, řekli jsme hradu ahoj a tou samou cestou odkráčeli na oběd.

A nakonec si nechám zámek v Blatné, respektive zámecký park. O zámku už jsem ve svých příspěvcích také několikrát psala. Je to naše srdeční záležitost, takže vždy na konec pobytu jdeme do parku na procházku. Šli jsme v pátek dopoledne, naivně jsme si mysleli, že tam moc lidí nebude, ale chyba lávky. I tady byly desítky návštěvníků. Ale radost mi udělali obyvatelé parku, místní stádo daňků. Letos se mezi námi procházeli, loudili krmení a chovali se naprosto přirozeně. Jsou to krásná zvířata

Tak, a to by bylo vše z naší letošní Blatné. Fotek je samozřejmě víc, vzhledem k tomu, že se jedná o tři různé lokality, v tomhle jsem nenapravitelná. Krásný měsíc srpen všem, kteří si tohle přečtou.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Nadi, já už tu byla, jen jsem neměla čas psát komentář. A pak jsem zapomněla, to bude věkem. Líbí se mi různorodost fotek v této galerii. Je vidět, že bylo co fotit. Díky za výlet.
Alena Vávrová
Kamarádka mne kdysi protáhla Pošumavím, tak jsem byla v Kašperských, na Kašperk jsme ale nelezly, bylo zavřeno, Rábí jsem obešla kolem dokola a v Blatné prošla zámec. parkem (daňci byli ale zrovna někde zalezlí) a také městečkem. Moc mi to tehdejší týdenní putování dalo a díky tvým fotkám jsem si ráda leccos připomněla.
Alena Tollarová
Na Rabí a Kašperku jsem byla, v Blatné ještě ne, tu neznám. Měli jste krásné počasí, stvořené na dovolenou.
Martina Růžičková
Navštívili jste o dovolené krásná místa. Fotky jsem si prohlédla moc ráda. Přeji hezký zbytek léta :-)
Alena Várošová
Nadi,dobře že jste si užili místa která znáte.Ale vždy je tam něco nového co se dá obdivovat. Moc hezké fotky.
Soňa Prachfeldová
Tak ráda si prohlížím krásná místa, kde jsem byla a letos z toho také něco objedeme , krásné fotky z nádherných míst. Díky Naděnko
Dana Puchalská
Naďo. Jezdili jsme ke známým poblíž Kašperek a tak moc dobře vím, jak je Šumava krásná... Děkuju.
Anna Potůčková
Nebyla jsem tam nikdy a o to víc jsem ráda, když se z míst, kde jsem nikdy nebyla napíše nějaký článek a přiloží k němu také fotografie. A určitě piš a fot, pokud tě to baví a máš náladu a čas na tuto činnost!
František Matoušek
Všechna tato místa máme také v nohách. V zámeckém parku je nádherně. Díky za oživení vzpomínek. Fotky jako vždy-skvělé.
Jitka Hašková
Díky za krásné fotky. Na Rabí a Blatné a v okolí jsem byla v roce 77. Tenkrát byl zámek Blatná zavřený, byla tam jenom galerie, kde jsme byli na výstavě, ale už si nepamatuji, kterého umělce ta výstava byla. Teď už vypadá všechno jinak, krásně upravené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.