Když v Plzni v létě pršelo
Ilustrační foto :pixabay. com

Když v Plzni v létě pršelo

5. 8. 2020

Je to více, jak půl století. Dnešní deštivé počasí mně navodilo atmosféru a také vzpomínku na letní story, kterou jsem prožila v právě tak deštivý den, jaký je ten dnešní, jen s tím rozdílem, že tenkrát  bylo daleko tepleji, a déšť byl více přínosem, než obtížným elementem.

Měla jsem jako holka tyto dny ráda,a vlastně mně to zůstalo dodnes.,ale už se dávno v dešti zbytečně necourám. Tenkrát jsem vzala deštník a v letních šatech jsem šla městem mým milovaným. Když už jsem byla nasycena jeho mokrou variantou, ocitla jsem se v jisté městské čtvrti, a to už pomalu přestávalo pršet. V tu chvíli  se mi nabízela přijíždějící tramvaj, už ani nevím, proč jsem její nabídku  přijala, deštník jsem otřepala  a lehce složila. Naskočila jsem do poloprázdné tramvaje a stoupla si k východovým dveřím, třetí zastávku jsem měla  vystupovat.

Pak  jsem si všimla, že z druhé strany dveří se na mě usmívá pěkný kluk, takový ten idol, od kterého člověk neví, co očekávat. Kluk se dal se mnou do řeči, a já roztávala jak sníh v létě. Na třetí zastávce jsem nevystoupila, ani na další, ale ani on očividně nechvátal  z tramvaje ven. Dojeli jsme až na konečnou, která přímo sousedí s oblíbeným parkem Plzeňanů, rájem sportovců, ale i procházkovou zónou i útočištěm dětí a hlavně milenců.

Oba jsme museli vystoupit, neznámý kluk se ke mně  galantně přitočil, vzal můj deštník a rozprostřel ho nad námi, protože znova začalo pršet. Šli jsme spolu parkem, co jsme si povídali, to  už si nepamatuji, ani jeho jméno, vlastně ani nevím, jestli jsme se navzájem představili. Déšt zesílil, tak jsme se rozhodli vrátit na konečnou tramvaje. Vtom přijela jedna tramvaj, kluk mi vrazil do ruky deštník, políbil mě na tvář, řekl "ahoj", rozběhl se a ještě stačil naskočit do tramvaje, která se právě rozjížděla. I když jsem si nedělala žádné iluze, přece jenom jsem byla jeho chováním zaskočena. Počkala jsem si na další tramvaj, a tentokráte už jsem vystoupila na té správné zastávce, co byla nejblíž mému domovu.

Pak jsem ještě přemýšlela o tom klukovi a napadla mě taková věc. Tato trasa tramvaje, kterou jsme jeli, je vlastně spojnicí mezi dvěma plzeňskými parky. Kluk se možná v deštivém dni nudil, tak jezdil z jedné konečné na druhou a blbnul hloupé holky, možná bylo všechno úplně jinak, ale to už se nedozvíme. Pravdou je, že pokud nastane takový letní deštivý den, tak já si na ten den většinou vzpomenu, A tak jsem to dnes poslala do redakce, snad to  aspoň někoho pobaví.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Já to fakt nebyl ! Můj rajón byla Homolka na Slovanech a Dolní Hradiště, kde jsem žil prvních 15 let svého života.
Jan Zelenka
Jitko, dobře víš, že taky rád vzpomínám na Plzeň a občasná milostná dobrodružství. Toto je pěkná vzpomínka.
VANDA Blaškovič
Jitko, ahoj. Je zajímavé, jak takový pomíjivý zážitek zanechá stopy. Předpokládám, že jsi asi nečetla reportáže Heleny Č. od moře. Vím, že ho máš ráda, tak Tě na ně upozorňuji. A mrkni do odpovědí na vzkazy. Dík.
Jana Šenbergerová
Mě ta vzpomínka ani tak nepobavila, jako dojala. Stejně krásná jako neobvyklý zážitek. Díky za něj!
ivana kosťunová
A proč byste to měla vědět ? Třeba jsou vzpomínky hezčí, než by byla skutečnost. A vzpomínky zůstávají. Moc se mi vaše vzpomínka líbí.
Jarmila Komberec Jakubcová
V Plzni již žiji padesát let, kdy jsem se provdala. Dnes sice žiji na okraji města, ale v centru Plzně pracuji v naší rodinné firmě.
Eva Mužíková
Jitko, to je hezká vzpomínka. Určitě to byl pro Tebe krásný zážitek, na který, jak vidno,nikdy nezapomeneš.
Alena Vávrová
Hezký příběh a taky hezká fotka, co mi připomněla, že TADY jsem docela nedávno BYLA!
Jitka Chodorová
Děkuji i Soně za komentář.
Jitka Chodorová
Děkuji všem za milé komentáře. Zdeno S. já si myslím, že ten kluk už večer nevěděl, že se se mnou bavil, ani já jsem tomu nepřidávala žádnou důležitost. Já trpím, řekněme tomu úchylka, na město Plzeň, taky mám dobrého pamatováka, tak se mi některé zážitky často vrací. Marie M. toho nic nemrzelo, měl to asi jako zábavu. Danielo, potěšila jste mě svým příběhem, i v tramvaji se dá potkat trvalé štěstí. Dano P., vy jste to vystihla- Honzo, to víš, že vím proč, mám to podobně, moc bych Ti to přála, tak ať se to povede. Martino, rozrušený nebyl, byl to spíše přelétavý pták. Zuzko, ani já bych se dnes s vrstevníkem neprocházela, i kdybych měla dobré nohy. Alenko, nezasáhlo mě to nijak, ale byla to zajímavá zkušenost. Naďo, je to tak nějak, jak píšeš.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%