Liberec 2: Botanická zahrada
Foto autorka a T. Špásová

Liberec 2: Botanická zahrada

24. 8. 2020

A jsme opět v Liberci. Po několika hodinách, strávených v zoologické zahradě, které kromě fauny obsahovaly i párek v rohlíku a hranolky s tatarkou, jsme se mírným krokem, ale fakt mírným, přesunuly do již zmíněné Botanické zahrady. Vstup je opravdu krásný. Botanická zahrada v Liberci je nestarší zahradou v ČR. Otevřena byla 5.9.1895, v roce 1954 vznikla Severočeská botanická zahrada.  Veškeré informace jsou na internetu.

Tedy, řeknu vám, že venku bylo kolem 28 stupňů, krátká vstupní cesta nám nestačila k ochlazení, takže vstup do zahradních exotických pavilonů byl jak rána pěstí. Nicméně jsme si řekly, že to určitě dáme, a tak jsme prošly opravdu všechno. Mám ráda faunu a floru samozřejmě také. K vidění tu byly opravdu krásné rostliny, bohužel i tady jsme se nevyhnuly sklu. Exotické rybky byly pro fotografa opravdu oříšek, ale něco málo se povedlo.

Tato botanická zahrada také není veliká, ale s vyhlášenými zahradami si nijak nezadá. Má co ukázat a stojí za návštěvu. Popisky po mně opravdu nechtějte, názvy rostlin byly nad moje síly. Věřím, že to nikomu vadit nebude. Po dvou hodinách  jsme se spokojeně přesunuly na gáblík k Evičce. Daly jsme si výborné pečené kuřátko, prohlédly si z jejího balkónu krásný výhled okolní přírody vč. Ještědu. Tu blízkost přírody a možnost vyjít z domu a být v zeleni,  jí tiše závidím, to kromě lidí, kteří žijí na vesnici, hned tak někdo nemá.

Čas nám utekl jako voda, domů daleko, a tak jsme se rozloučily s naší milou hostitelkou, nasedly do auta, zamávaly a odfrčely směr Ústí n/L. Den to byl sice náročný, ale vydařený a krásný. Evi Mužíková, děkujeme. Hezký zbytek léta všem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
I tady musím poděkovat za vaše slova chvály, zvláště mě dojala Elenka. Opravdu si cením toho, že moje nepatrné dílko někomu udělá radost.
Helena Votíková
Obě zahrady jsou krásné. Byli jsme tu několikrát a tvoje fotky a články jsou príma podnět pro jejich další návštěvu. Naďo, dík.
Elena Valeriánová
Je vidět, že jste si výlet náležitě užily a vychutnaly. BZ je, podle tvých fotek, nejen pastva pro duši, ale i pro oči. Líbí se mi, když si kdokoli dá tu práci a napíše článek, přidá vlastní fotky a celé je to jeho dílo, jako v tvém případě. Když člověk umí , nemusí se chlubit cizím peřím. Díky Naďo.
Jan Zelenka
Tuto zahradu neznám. Z Liberce znám jen náměstí, Ještěd a aquapark. Ale musela to být hezká procházka. Znám jen pražské botanické zahrady. A krásnou skalkovou zahradu v rakouských Alpách. Pěkná galerie!
Martina Růžičková
Mám obdobnou dávnou vzpomínku. Děkuji tedy za přiblížení krásnými fotografiemi.
Marcela Pivcová
V liberecké botanické zahradě jsem sice také jednou byla, ale po tolika létech si jen vzpomínám, že tam měli mít tehdy vzácnou Viktorii královskou, víc si už nepamatuji. Fotky jsou krásné, také ráda fotím kromě zvířat rostliny - a líbí se mi i cizokrajné i ty z naší krajiny.
Eva Mužíková
Františku, Ty dokážeš opravdu potěšit:)))))Díky .
František Matoušek
Jako vždy, článeček ani fotky nezklamaly. A jako bonus byla Eva M. odpočívající na schodech.
Anna Potůčková
Nadi moc hezké počteníčko! A stejně hezké i Tvé fotky. Obdivuji tvé psaní, máš stále o čem psát! Díky!!!
Libor Farský
Opět skvělé !!!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.