Výlet nejen do Libochovic
Úvodní foto: autorka; Libochovice

Výlet nejen do Libochovic

8. 9. 2020

Do Libochovic jsme se chystali už dlouho. Jenda spojil jejich návštěvu s místy, kde žili jeho rodiče, a k nimž má tedy velice blízký vztah. Byla jsem moc ráda, že je také poznám. Počasí k výletu přímo vyzývalo.

O Libochovicích jsem měla trochu představu z fotek, které se občas objevily na íčku. Zámek i zahrada se mi samozřejmě moc líbily.

Cestou z Libochovic  jsme se krátce zastavili v obci Klapý. Užívala jsem pohled na Házmburk, který jsem do té doby tak zblízka neviděla. Když jsme pak stáli přímo pod ním, byl to pro mne úžasný zážitek.

Poté jsme pokračovali do Lkáně, kde se narodila Jendova maminka. Na místě jejího rodného domu stál už domek jiný. Ze sousedních zahrad vyšli dva starousedlíci, s nimiž se Jenda dal do řeči. K naší velké radosti si na jeho maminku i několik dalších příbuzných pamatovali.

Poslední zastavení bylo v Třebenicích. Tam žil Jendův tatínek, který se ale narodil v Roudnici. Třebenický dům se dvorem a zahradou, který si Jenda ze svého dětství dobře pamatoval, se ovšem také trochu změnil. Cestu jsme zakončili v místní čokolatérii, abychom se trochu osvěžili. Název pro nás byl novinkou. Ceny vysoké, prostředí příjemné.

Zveme vás tedy na další výlet.

 

Foto autorka

1 - 18 Libochovice; 19 - 21 Klapý; 22 - 23 Lkáň; 24 - 27 Třebenice

 

cestování
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji moc dalším.
Eva Braunová
Je to tam moc pěkné,jezdila jsem tam na prázdniny a bydlí tam neteř.
Eliška Murasová
Věrko, byla jsem zvědavá na Libochovice, pocházel odtamtud muž mé dobré známé a vyprávěl nám. Pěkné místo. Tak užívej, či užívejte si výletů, dokud to jde....
Jana Šenbergerová
Pěkné fotky i zážitky. Stihněte jich spolu co nejvíc, ať se také máme čím kochat.
Jan Zelenka
Bylo to moc fajn. Doufám, že do zimy ještě něco stihneme. Podzimní Středohoří je nádherné. S otcem jsme tady slezli kdejaký kopeček. A s Věrkou je příjemné cestování.
Eva Mužíková
Věrko, Tvé fotky i povídání jsou důkazem, že se vám další výlet vydařil. Cestujte, foťte, pište a užívejte si přatelství.
Martina Růžičková
Věro, podnikli jste další výlet nabitý zážitky :-). Máš z něj bezva fotky. Moc se mi líbí ty z Libochovic. Nevěděla jsem, že je tam tak krásná zámecká zahrada. Házmburk je pro mě místo s neopakovatelnou atmosférou.
Alena Tollarová
Libochovice jsou půvabné a rozhled z věže Házmburku úchvatný. Pohled na jaře na kvetoucí sady se těžko dá k něčemu přirovnat. Teď tam budou jablíčka :)
Zuzana Pivcová
Potřebovala bych nějakého osobního šoféra. :-D Ale takhle cestuji alespoň díky Tobě. To je pro mě momentálně dostačující.
Věra Ježková
Děkuji vám. :-) Františku, a já jsem si tam dala na žízeň plechovku Plzně. Mimochodem, 1 dcl bílého vína stál 35 Kč. Pivo bylo za 45. Irčo, užívám. Nejvíc za několik posledních let. Výlety jsou moc prima. Alenko, nedivím se, toho genia loci lze vnímat i z nedaleké dálky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%