Máte chuť řešit hádanky?
www.pixabay.com

Máte chuť řešit hádanky?

12. 9. 2020

Občas neškodí si trochu provětrat mozkové závity. A navíc každý, komu se hádanka podaří vyřešit, z toho mívá radost. Dnes jsem pro zájemce připravila další tři hádanky. První dvě jsou jednoduché, vyžadují jen trochu důvtipu. Poslední je pro ty, kterým čísla zas tak moc nevadí.

Svá řešení pište prosím do komentářů až následující den po zveřejněnění, abyste nechali prostor na přemýšlení i ostatním zájemcům.

 

1. hádanka - sladká:

Jak rozkrojíte dort 3 řezy nože na 8 částí?

 

2. hádanky - voňavá:

Anna připravovala meruňkový džem. Vyloupané meruňky pokrájela, dala do kastrolu a dusila je do změknutí. Pak si vzpomněla, že v receptu je napsáno, že na každé dvě meruňky má přidat jednu lžičku citrónové šťávy. Jak zjistila, kolik kávových lžiček citrónové šťávy má přidat?

 

3. hádanka - s čísly:

Jaké číslo bude místo červeného otazníku?Rovnice 

 Zdroj poslední hádanky: www.frekvence1.cz

 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Tak to jsem z toho jelen, včera jsem to sem psala, ale asi neposlala. Dort jsem ani nehádala, Trojka je 40 a dvojka je chyták, nebo tak něco, rozhodně při zavařování a výrobě džemu nepočítám ovoce, jen vážím.
Vladislava Dejmková
No jo, spletla jsem se. První řez měl být horizontální. Omlouvám se.
Jaroslava Handlová
Hádanky hezké. 2. a 3. u mě správná odpověď. U první jsem asi natvrdlá. Já jsem si odpověděla nejprve HORIZONTÁLNÍ řez přes polovinu a z toho pak 2 běžné vertikální a vznikne 8 stejných kousků. Vlaďko, nemohla jsi se splést? Nejde mi to do hlavy.
ivana kosťunová
Jedničku jsem taky nedala - možná slovíčkařím, ale v zadání bylo rozkrojit dost, nikoliv korpus, takže jsem zkoušela ten řez zahnout- no povedlo se, ale kousky byly dost výrazně nestejné. :))
Eva Mužíková
Takže, trojka jednoznačně správná, u meruňek jsem uvažovala že zvážím jednu vyloupnutou a pak zvážím džem a vydělím... naprostá blbost, že--. Ta jednička mne napadla přesně tak, jak to je. ALE kdyby to byl korpus... Rozkrojit jej na polovinu naplněný, tomu jsem nevěřila.... Dobrá zábava..
Eliška Murasová
U poslední jsem měla výsledek 96, tak jsem musela vykoumat, jak jste přišli ke 40, ale už to mám. Díky Vlaďko, bylo to zábavné.
Elena Valeriánová
O jedničce jsem takto neuvažovala, protože jsem si říkala, že to je nesmysl. 2 a 3 mám. Dobrý, dám luštit vnoučkovi.
Irena Drob
OK všechny 3, ale druhé řešení 3. hádanky by mě napadlo, jen kdybych znala výsledek.?
Jana Šenbergerová
Za 1. a 3. úkol se mohu pochválit, u druhého jsem díky děsně kyselým meruňkám došla jen k závěru, že by mi bohatě stačila jedna lžička do všech meruněk, čímž by byl úkol také splněn. Každé dvě by byly okyseleny tou jedinou lžičkou citronu. :-) Tím druhým způsobem bych třetí úkol nikdy nevyřešila, protože bych na takové řešení nepřišla. :-(
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že jsem trefila aspoň tu dvojku a trojku, to si nevymýšlím. Ale vertikální řezy v jedničce, tak to mě nenapadlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%