Idylka se rozplynula, jsem zase v tom našem Kocourkově
FOTO: autorka

Idylka se rozplynula, jsem zase v tom našem Kocourkově

22. 9. 2020

Je po dovolené, ve schránce výzva k převzetí doporučené zásilky s dodejkou. Co to může být? Že bychom se zase kochali a nedávali pozor na rychlost? Ba ne, to asi bude kartička z pojišťovny. V termínu jsem provedla přeregistraci ke změně zdravotní pojišťovny, tak to asi bude ono.

Je pondělí ráno, skočím si na poštu. Naše pošta je malá, rekonstruovaná, dalo by se říct vyhovující. Teda byla by vyhovující, kdyby ze čtyř okýnek permanentně nebyla dvě zavřená. Jsme disciplinovaní, dodržujeme rozestupy v přístupové chodbě. Ouha, u těch dvou okének se nic neděje, někdo se tam zasekl. Tak si tu stojíme už skoro 20 minut. To není zaskočení na poštu, to je půldenní výlet. Svačinku jsem si nevzala a otevřeno má jen cukrárna přes ulici. Na sladké nemám chuť. Odejít nemůžu, protože dnes vyprší termín k vyzvednutí zásilky a kde bych pak tu svoji novou kartičku honila. (Vím, na pojišťovně. Ale tam se mi nechce.)

Konečně. Okénka jsou volná. Postupujeme, postupujeme. Jsem na řadě. Jupííí. Ovšem, co jsem si vyzvedla, mi vzalo dech. Nebyla to kartička. To, co jsem si na doporučený dopis s dodejkou vyzvedla, byl… no jukněte sami.

20200921-102903.jpg

 

Předpokládám, že teď mi přijde kartička obyčejně a vhozená do schránky.

Podotýkám, že jsem registraci posílala prostřednictvím datové schránky a že jsem případnou korespondenci očekávala tam. Dopis neobsahuje žádná osobní data, nic tajného. Nebo to je napsané neviditelným inkoustem?

A tak tu teď sedím a vylévám si své pocity, směs pocitu od vzteku přes nechápání. Veselo mi z toho teda není. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Votíková
Tak to jsem celá já. Nedočtu si věci do konce. Kdybych si přečetla co píše paní Votavová, článek bych nepsala. I když si stále trvám na svém, že korespodence by mohla proběhnout přes datovou schránku, když jsem to tudy posílala. A má pravdu i pan Kolín, protože mi už volali z té předchozí pojišťovny, zda se opravdu chci odhlásit.
Jaroslav Kolín
Včera mi od OZP přišla nová karta. Obyčejným dopisem. Těm obstrukcím s přihlášením (dopis do vlastních rukou) se nedivím, vyskytly se totiž případy, že pojištěnec byl bez svého vědomí přihlášen k jiné pojišťovně aby ten, kdo ho přehlásil, dostal od pojišťovny peníz za zprostředkování.
Naděžda Špásová
Ahoj kamarádko, chceš něco vědět? Několik let jsem v OZP pracovala, zase tak špatná pojišťovna to není. Ne, že bych se jí chtěla zastávat, odešla jsem ve zlém, ale jsme tam celá rodina a odejít nehodláme. Nějak jsem nepochopila, co tě tak dožralo, že by ta datová schránka? Nové klienty zpracovává přepážka, dat. schránky odd. OSVČ. S přihlášením nemá nic společného. Aspoň to tam takhle chodilo. Fronta na poště k zlosti je. (ʘᴗʘ✿)
Jaroslava Handlová
Helenko, z toho by nebylo veselo nikomu. Úplně Tě chápu. Dobře, že jsi to zde zveřejnila, ačkoliv k takové možnosti Tě ta pojišťovna nenabádala, :-) zato jiných způsobů OZP doporučila habaděj. Tak to nesmíš nechat ležet ladem ty nabídnuté slevy a výhody.
Hana Polednová
Helenko, s úsměvem jsem si přečetla a nestačím se divit. Také mi kartičky chodí poštou do schránky. Oznámení zásilky s modrým pruhem mě vždy znejistí a začínám přemýšlet, co se děje. Tak tohle by mě fakt také dostalo. Naštěstí se u nás na poště tak dlouho nečeká.
Alena Tollarová
A to si představ, o co bys přišla, kdyby sis nestihla tu důležitou doporučenou zásilku do vlastních rukou vyzvednout! Pošli to někam do černých ovcí, dostaneš triko, protože tohle je fakt na palici.
Zuzana Pivcová
Helo, obdobná zkušenost. Když mi mělo končit období platnosti karty pojištěnce VoZP, vydala jsem se do budovy pojišťovny v Bělehradské, abych to nahlásila a zajímala se o novou. Bylo mi řečeno, že průkazy, které platí do 31. 12., budou posílat poštou. Skutečně to přišlo do schránky v normální obálce. Bydlím v paneláku, kde je ve vchodu 30 schránek. Nejsou to žádné trezory, nepochybně by se tam leckdo šikovný dostal.
ivana kosťunová
Helenko, mám podobné zkušenosti. Bylo by to k smíchu, kdyby ty drahé a zbytečné dopisy nebyly hrazeny z peněz, které odvádíte vy na zdravotní pojištění, a které pak chybí jinde. U mne je to tak na Katastru nemovitostí v Semilech. Ačkoliv já důsledně koresponduji přes svoji datovou schránku, \katastr mě stejně důsledně obesílá písemně. Nevím, proč je pro úřad těžké zjistit si moji datovou schránku, třeba Policie ČR mi do ní automaticky poslala tu drahou fotku mého auta za 1000,- Kč, a nemusela jsem jí nic hlásit. Když my to máme povinné, proč státní úředníci ne ? No a co se týká zbytečné korespondence pojišťovny, vysvětluji si to tak, že ten přebytek úředníků tam se musí nějak zaměstnat, aby zdůvodnili svoji činnost. Takže jedni rozesílají dopisy, druzí kartičky :))
Věra Ježková
Helo, to je skutečně Kocourkov. Já jsem k OZP taky kdysi přešla, od VZP. Už si nepamatuju, jak to probíhalo. OZP sídlí naproti našemu domu.
Dana Puchalská
Helenko, máš recht, kam se hrabe Kocourkov. Naše pobočka pošty je to samé, jak se říká bleděmodrém.... Jak já Ti rozumím. Aneb.. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Kdyby si koupili hejno holubů, šlo by to určitě líp.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%