Elderly Lives Matter
Ilustrační foto: pixabay.com

Elderly Lives Matter

24. 9. 2020

Amerikou hýbe hnutí Black Lives Matter – Na černých záleží. Ale taky na starých záleží – čili Elderly Lives Matter. Zde si přečtete výzvu hrdého starocha k celonárodnímu povstání. Název je anglický, protože to bude celosvětové hnutí řízené zpoza Řípu. 

Náš spoluobčan byl na zájezdu 33 lidí, z nichž většinu tvořili tzv. důchodci. Na konci obdrželi anonymní dotazník cestovní kanceláře, která se také ptala na jejich věk. Byly tam možnosti: 16-19 let, 20-29, 30-39, 40-49 a „50 a více“.  

Proto zakládám hnutí Elderly Lives Matter. Společnost musí uznat, kolik nás všude je, co všechno dokážeme a že tu vlastně – jako starší generace - budeme navždy.

Na Staroměstském náměstí v Praze postavíme sochu Praotce Čecha, a to tak, aby mohla být v budoucí vlně Youngster´s Lives Matter (na maldých záleží) opět snadno stržena.

Nyní požadujeme a očekáváme, že:

- mladé bělošky začnou shazovat z Karlova mostu své chytré telefony na důkaz solidarity se starou generací,

- mladí muži uvolní seniorům svá místa na univerzitách, zejména v oborech jaderná fyzika, teoretická matematika a třírozměrné pitevnictví (na 1. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy),

- vláda poskytne více než dvěma milionům seniorů celkem 398 miliard Kč (dosud nerozdělených z nedávno schválené půjčky 500 mld Kč do státního rozpočtu); jde o peníze, které náleží seniorům jako odškodnění za to, že za socialismu pracovali nuceně, čili jako otroci, a za to, že měli kdysi staré rodiče, kteří měli staré rodiče.

Jako praví demokraté nechceme hned zakázat televizní seriál Chalupáři, přestože ten svými komickými výstupy odporným způsobem dehonestuje nás seniory. Stačí, když se z filmu vystřihnou postavy důchodců – chalupářů, zbytek se může odvysílat (po 22. hodině).

První demonstrace E. L. M. se svolává na úpatí Boubínského pralesa na neděli 4. října  v 01:00 hodin v noci. Zde budeme cinkat klíči a volat „Už jsme tady“ (protože v minulosti jsme staří nebyli, tak žádné „ještě jsme“).

Oldřich Novočech

 

P. S. My samozřejmě podporujeme hnutí Black Lives Matter, a proto protestujeme, aby se lední hokej hrál nadále s černým pukem. To je urážlivé! Mlátit do černého?? Běloši, vzpamatujte se! Ono je to dokonce - černá guma!? Odporné a politicky nepřijatelné. (Asi budeme muset více rabovat místní obchody. I u nás v Hodkovicích nad Mohelkou.)

P. P. S. Hlásíme se i k hnutí MeToo. Teď jsem si vzpomněl, že se mi před 60 lety spolužačka z 5. B Jindřiška koukala mezi nohy. Měl jsem tam tehdy vlastně pouze kalhoty. Ale koukala.

P. P. S. Chtěl jsem vám sdělit, že celý tento článek je jen a jen černý humor, ale ani to už napsat nesmím.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Teda Danuše, to fakt někteří z nás ani nevědí, jestli to je od vás humor na druhou nebo jestli se vám zdálo, že to nebyslo vtipné. Prostě když něco vytáhnete do absurdna, jakoby do extrému, tak se teprve ukáže nesmyslnost celé věci. Mě se to ale od vás vůbec nedotklo, já jsem totiž výrazně pozitivní člověk. :-)
Helena Lexová
Krása!Ať žije humor!
Danuše D'Engeli
Osobně se mi tento humor příliš nelíbí. Slovy, která jsou vyslovena, příliš spoluobčany nepotěší. Je mnohem lepší to vzduchu "vydávat" pozitivní výrazy, které mají vliv na optimismus celé společnosti. Sebelítost vždy ubíjí. Vnímám svět jako krásný a dávající mnohé příležitosti k tvořivosti. Děkuji a omlouvám se, jestlise to někoho z Vás dotklo.
Daniela Řeřichová
Díky, humor máme v krvi.
Ivo Patta
Je třeba také odmítnout "STÁRNUTÍ POPULACE". Uvedený termín má za úkol skrývat nízkou porodnost populace. Nízkou porodnost vyvolanou jednoznačně státní daňovou a sociální politikou. Když budeme lhát sami sobě, předem vyloučíme možnost změny k lepšímu.
Zuzana Pivcová
Hlavně, že ten humor je lidský! Tak díky.
Libor Farský
No právě.... V Americe se to zřejmě již černý humor nesmí nazývat. Pojďme vymyslet nový název.
Marta Novotná
Žije-li u nás černý humor - nevymřeme :-). Díky.
Jana Kollinová
Dokonalé!
Jan Zelenka
Tak tohle, Oldo, beru. I když je to spíš tristní. Ty naše "světlé zítřky" ale raději vidět nechci. Pravděpodobně se jich ani nedožiji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.