První den pod Prymulou: 2394 nově nakažených. Co bude následovat?
Ilustrační foto: pixabay.com

První den pod Prymulou: 2394 nově nakažených. Co bude následovat?

22. 9. 2020

Roman Prymula se v křesle ministra zdravotnictví ještě neohřál a už čelí kritice ze stran ředitelů škol či provozovatelů restaurací. Ti reagovali na jeho první vyjádření po uvedení do ministerského úřadu, a sice, že bude chtít uzavřít bary a restaurace už ve 22 hodin a tento pátek zavřít školy.

Provozovatelé restaurací hned spočítali, že brzké uzavření restaurací by pro ně znamenalo až třicetiprocentní snížení tržeb. Pobouřeny jsou i pivovary, pro které to znamená menší odbyt. Ředitelé škol zase namítají, že žáci a studenti vyrazí v pátek místo školy do nákupních center a budou tak ve větším nebezpečí, než kdyby seděli ve třídě v roušce.

Každopádně epidemiolog  a nyní nově i ministr zdravotnictví Roman Prymula je neoblomný. Dřívější zavírání restaurací plánuje vyhlásit už zítra, zároveň chystá omezení sportovních akcí, tedy návštěv na nich. (Zvažuje se omezení počtu účastníků na 100 na venkovních akcích a na 50 na vnitřních). Naopak rozhodnutí o tom, zda v pátek zavřít školy, nechává na ředitelích.

Počty nově nakažených nemocí covid-19 po mírném poklesu o víkendu zase stoupají, včera přibylo 2394 nemocných. Celkem je nyní v České republice 26 500 lidí nakažených nemocí covid-19, hospitalizováno je 581 pacientů, z toho 115 ve vážném stavu.

 

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
Vidím z okna na dvě hospody, narváno, číšníci s rouškou pod bradou. Bez hospod se dá žít, bez zdravotniků ne!
Petr Dvořák
Mám umřít strachem nebo na zánět zubu? U holiče jsem byl naposledy v únoru. Jídlo mi vozí, postaví to u schodů na chodbě dva metry od mých dveří a čekám tři dny, než si to vezmu domů. Za tu dobu prý virous pojde. Nakazit se nemůžu, takže nevím, proč je mně pořád blbě a mám průjem.
Věra Ježková
Provozovatelé různých podniků by si měli uvědomit, že pokud budou lidé nemocní nebo v karanténě, taky jim chodit nebudou. S omezeními pana Prymuly souhlasím. Jen bych nechtěla karanténu; nebo aspoň ne tak dlouhou, jako byla na jaře. Byla jsem sama 45 dní. (Teď jsem si všimla, že Jana napsala na začátku totéž, co já.)
Jana Šenbergerová
Až bude spousta lidí doma s Covidem, budou restaurace prázdné i během dne a školy jakbysmet. Tak o co jde? Asi bychom měli chvíli zapomenout na peníze a vzít rozum do hrsti. Nepodceňujme tu malou potvoru. Řídí ji stejná inteligence jako nás. Je ve výhodě, není ji na první pohled vidět.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.