Názorů ač jsme různých
Ilustrační foto: pixabay.com

Názorů ač jsme různých

27. 9. 2020

K názvu zamyšlení mě inspirovala Hymna demokratické mládeže Z národů ač jsme různých. Učili jsme se ji v němčině na fakultě. Nečtu příliš chat i60. Politiku a Ring téměř vůbec.

V poslední době na tomto portále ale zaznamenávám četné rozdílné názory na pandemii, koronavirus, bezpečnostní opatření aj. Projevily se i v postoji k módním přehlídkám. Na jedné straně jsou ti „stateční“, kterým je „virus po kolena“, na druhé ti, kteří jsou opatrní. A taky lidé mezi těmito póly. A jistě někde v pozadí je „mlčící většina“. Nejspíš též názorově různorodá.

Konkrétní situaci vnímáme odlišně. Například já bych se na přehlídce necítila dobře ani s rouškou. Každý žijeme v jiných podmínkách, máme jiný zdravotní stav. Povahu a zájmy. Každý dáváme přednost něčemu jinému. A každý máme právo na svůj názor. Je dobře, že své názory zde můžeme prezentovat. Není dobře, pokud se kvůli nim hádáme a napadáme. Přeji vám všem hodně zdraví.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Věrko, pod to se mohu jen podepsat, a činím tak ráda.
Jana Kollinová
Článek je citlivou prezentací názoru autorky na dění a opatření v "době koronavirové." Většina čtenářů se s obsahem ztotožní, mě nevyjímaje, přesto cítím, že cílem není dosažení bezkonfliktního souznění názorů íčkařů , naopak, pokud se objeví zajímavý, byť pro mnohé kontroverzní názor, může být výzvou k mnoha dalším zajímavým diskuzím.
Irena Mertová
Věro, mám to jako ty.... :-). Tak ať jsem všichni zdraví!
Zuzana Pivcová
Myslím, Věrko a ostatní, že lidé přistupují k určitým problémům podle své, možná i momentální, situace. Jinak se dívá na problém někdo, kdo je silný, veselý a bezstarostný, a jinak ten, který má osobní zkušenosti či problémy, ať už se sebou nebo se svými blízkými. Asi právě proto bychom se měli navzájem respektovat. Bývá tu občas takové tvrzení, že tu všichni musí mít stejný názor, jinak jsou nežádoucí. Vy to ale opravdu tak cítíte? Obsah a forma jsou něco jiného. A mně osobně velmi vadí styl, jakým někteří reagují na autory článků, případně komentářů či názorů na chatu. Ať to jsou různé poznámky o hloupých či přímo blbcích, nebo útočné a velmi často ironické, výsměšné a jízlivé komentáře z pozice toho, kdo je chytřejší, znalejší, krásnější, vtipnější atd. O co lepší by bylo říct pouze Nesouhlasím s Tebou, protože.... Nikdo není hloupější než druhý, podle jaké tabulky? Jsme odlišní, ale všichni jsme povstali ze stejného základu. Díky, Věrko. I díky za komentáře.
Jindra Hubačová
Hloupé je takovéto akce pro seniory, kteří patří mezi nejvíce ohrožené, pořádat.
Dana Puchalská
Ano, je víc než hloupé se dohadovat o tom, kdo je statečný a kdo ne.... Vím, o čem píšu. A takové to lidově řečeno "handrkování" mi připomíná malé děti na pískovišti při hádce o bábovičku, lopatičku a kbelíček.
Jan Zelenka
Ještě malá poznámka. Měla by platit stará již zásada, že moje lidská práva končí v momentě, kdy by potlačila právo druhého.
Hana Nováková
Myslela jsem, ža jako v historii se náš národ tak nějak semkne a budeme čelit všichni spolu tomuto viru. Neporazilo nás nic, nacisti ani sověti, ani sametová, která se nějak zvrhla ve velkou rozkrádačku, tak by nás jistě neporazil ani tento vir. Ale lidé už asi nejsou co bývali, každý jen remcá a protestuje. Jistě, jak napsala Věrka, máme svůj názor a hlavně své zdraví. Nehádejte se, snažte se sami sebe a blízké, zvláště pak ty staré chránit a věřme, že nás to snad opustí. Racionálí myšlení nás nesmí opustit, snažte se vyvarovat davu, velkým akcím, restauracím, kinům atd, což slýcháte, snad je to k vydržení. Děkuji Věrce za krátký, ale lidský pohled na věc a tak nějak od srdce.
Jan Zelenka
Přesně jsi vyjádřila i moje pocity z té, trochu vzrušené diskuse. V tomto čase se chovejme racionálně, někdy je nutné upozadit své ego v zájmu celku. Doufejme, že tento blbý čas brzy pomine a není třeba si z té doby odnášet nějaké osobní averze.
ivana kosťunová
Hodně zdraví i tobě, Věrko, to jsou moudrá a potřebná slova.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.