Držte si klobouky. Jsou v módě a nosí se ke všemu
Ilustrační foto: pinterest.com

Držte si klobouky. Jsou v módě a nosí se ke všemu

8. 10. 2020

Dříve dáma bez kloboučku nevyšla z domova. Klobouky bývaly symbolem elegance, luxusu, ženskosti. Později na ně pod vlivem trendu nosit vše pohodlné a sportovní ženy poněkud zanevřely. Nyní se znovu objevují v ulicích.

Nosí se ovšem v úplně jiných kombinacích, než tomu bývalo kdysi. Jistě, stále je možné si vyrazit na podpatcích, v elegantním kostýmku, s malou kabelkou a kloboukem. Jenže mladé dívky takový styl moc nepreferují a zralé a starší dámy dávají přednost módě pohodlné, spíše sportovní. A tak často říkají: K čemu by mi byl klobouk? Jenže se nyní v módních časopisech, na přehlídkových molech i v ulicích čím dál častěji objevují ženy, které se nebojí neobvyklých kombinací a umí do nich zahrnout i kloboučky. A tak se nosí k džínám, ke sportovním bundám či k teniskám stejně  jako ke kabátům.

Elegantní klobouk, klasický podzimní plášť, černé úzké kalhoty a bílé tenisky? Proč ne? Malý klobouček, sportovní bundička a kozačky? Jistě, proč ne? Klobouky můžou být malé nenápadné, stejně jako zářivě barevné či poněkud rozměrné. Jisté je jedno. Většinou v nich žena nezapadá v davu, trošku či více poutá pozornost. Takže to není móda pro vyznavačky nenápadnosti. Ale žena, která se nebojí si na hlavu něco umístit, má nyní nepřeberný výběr možností.

Tady je malá inspirace, s jakými outfity se klobouky na podzim dají kombinovat. A možná je to i důkaz, že kloboučky zralým dámám sluší mnohdy více než mladým.

móda
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Moc se mi líbí kloubouky i na jiných ženách.Klobouky já miluji,ale v našem malém městečku nechodím pěšky a ke sportovnímu obečení na kolo se nehodí.Mám jich asi šest,ale moc je neužiji.Líbí se mi celkový model a modelka č.6 to je můj typ..
Marie Faldynová
Líbí se mi měkké a hřejivé klobouky, ve kterých mi není zima na hlavu. V létě zase ocením něco proti sluníčku.
Eva Braunová
Klobouky mám ráda a několik jich vlastním. Maminka byla modistka a vždycky říkala,že klobouky mě sluší.Jako můj vzor kloboukové dámy je paní Hana Maciuchová,té snad sluší všechny možné klobouky a to není nijak vysoká.
Martina Růžičková
Pokrývky na hlavě nemiluji, ale z nutnosti nosím. V Praze v zimě nejvíc rádiovku (mám několik barev, které ladím se šálami), ale líp se cítím venku ve staré pletené čepici :-). Kdysi dávno jsem nosívala k dlouhému černému kabátu tzv. toku (křížovkáři vědi :-)). To byl jediný klobouk, který jsem měla. Ty s krempou by na mě při mojí výšce asi byly legrační.
Marta Novotná
Pokrývky hlavy nejsou mojí doménou, nicméně v létě slamák nosím, dámy v kloboucích se mi líbí. Já je neumím nosit s patřičnou grácií a preferuji spíš pohodlný oděv k němuž klobouk nepasuje. V.Č. 15:54 nejspíš neochrání, ale při dostatečně široké krempě k vám nikoho nepustí "na dotyk" :-)
Danka Rotyková
Asi patřím k většině žen, které se klobouky líbí, ale nenosí je. Je to dáno i tím, že se v nich moc necítím, jsem malá.
Marie Seitlová
Klobouky se mi líbí, ale já je nenosím. Nemám ráda žádnou pokrývku hlavy.
Vladislava Dejmková
Klobouky se mi líbí, ale nosím je spíš v létě. Naposledy jsem ho měla na místní jazzové události (venku). Kéž by těch příležitostí bylo více!
Alena Mazancová
Věra Ježková https://www.jirchaart.cz/ taky mám velikou hlavu 60 a tam sem jo dostala a nebyl drahý ,kdo hledá najde
Naděžda Špásová
Takové Diane Keaton klobouky sluší, je to její image. Já nosím slamák v létě, nemám moc ráda pokrývky hlavy, ale co není, může ještě být.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.